Kışın kızaklar iniyor, yazın Güney sahillerini aratmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Kışın kızaklar iniyor, yazın Güney sahillerini aratmıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Kış aylarından yüzeyi tamamen buzla kaplanan, yaz aylarında ise Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan Çıldır Gölü, doğal güzelliğiyle tatilcilerin ve bölge halkının akınına uğruyor.

Ardahan'ın en önemli turizm merkezlerinden olan ve doğal yapısı ile dikkatleri çeken Çıldır Gölü, her mevsim binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikte bulunan Çıldır Gölü, 123 kilometrekarelik alanı ile Van Gölü'nden sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü konumuda.

KIŞ AYLARINDA KIZAKLAR İNİYOR

Kış aylarında hava sıcaklığının sıfırın altında 10-12 dereceye kadar düşmesiyle Çıldır Gölü kısmen buz tutuyor. Dondurucu soğuklar yüzünden gölde buz kalınlığının 25-30 santimetre kalınlığa ulaşmasıyla göl üzerinde atlı kızak gezintileri yapılıyor. Yaz aylarında ise kavurucu sıcakların etkili olması ile birlikte bölge halkı serinlemek için Çıldır Gölü'nü tercih ediyor.

Kışın kızaklar iniyor, yazın Güney sahillerini aratmıyor

GÜNEY SAHİLLERİNİ ARATMIYOR

Termometrelerin 32 dereceyi gösterdiği kentte, aşırı sıcaktan bunalan gençler soluğu Çıldır Gölü'nde aldı. Özellikle öğle saatlerinde havanın iyice ısınmasıyla birlikte, gençler Çıldır Gölü'nün buz gibi sularına atladı. Serinlemek için suya giren gençler, soğuk suyun keyfini çıkarttı.

Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek için soluğu Çıldır Gölü´nde aldıklarını söyleyen Birkan Topkaya, "Kışın yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nü turizm amaçlı kullanıyoruz. Yaz aylarında da Çıldır Gölü'nde serinliyoruz. Batıda insanlar denizde yüzerken, biz de Çıldır Gölü'nde yüzüyoruz" dedi.

Baran Burukçu ise sıcaklardan dolayı bunaldıklarını söyleyerek, "Şu anda Çıldır Gölü’nün tadını çıkartıyoruz" dedi.

Kışın kızaklar iniyor, yazın Güney sahillerini aratmıyor

HAFTA SONUNU DOYA DOYA GEÇİRİYORLAR

Özellikle kısıtlamaların kalkması ile birlikte hafta sonları yoğunluğun yaşandığı Çıldır Gölü’nde vatandaşlar hem balık tutuyor, hem yüzüyor, hem de arkadaşları ve aileleriyle doya doya bir hafta sonu geçiriyorlar.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...