Şehit babası: Oğlum 1 ay önce askerden gelmişti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şehit babası: Oğlum 1 ay önce askerden gelmişti

YAŞAM Haberleri  / İHA

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Ümraniye’deki evinden ayrılarak köprüye giden Kemal Ekşi, göğsünün altına isabet eden kurşun sonrası şehit edilmişti. Şehit Kemal Ekşi’nin babası Ahmet Ekşi, o geceyi anlattı.

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini öğrenen Kemal Ekşi, kuzeniyle birlikte FETÖ’cü askerler tarafından kapatılan Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. Köprüyü kapatan darbeci askerlere direnen vatandaşlara ateş açılması sonucu, henüz 24 yaşında olan ve askerden 1 ay önce terhis olan Kemal Ekşi, kalbinin altından vuruldu. 15 dakika boyunca düştüğü yerde yardım bekleyen Ekşi’yi, başka bir vatandaş, aracıyla hastaneye götürdü. Hastaneye gittiğinde durumu ağır olan Ekşi, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde şehit düşen Kemal Ekşi, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Şehit Kemal Ekşi’nin ismi, Büyükçekmece’de bulunan bir Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildi. Şehit Kemal Ekşi’nin babası Ekrem Ekşi, oğlunun şehit düştüğü o geceyi İHA'ya anlattı.

Şehit babası: Oğlum 1 ay önce askerden gelmişti

"ANNESİ SANKİ HER ŞEYİ HİSSETTİ"
Darbe gecesinde yaşadıklarını anlatan baba Ekrem Ekşi, "Sıradan bir yaz akşamıydı. Arkadaşım beni arayarak televizyonu açmamı söyledi. Televizyonu açtığımda ise birkaç askeri aracın köprü üzerindeki yolu kestiğini gördüm. Her şey bir anda olmaya başladı." dedi.

İstanbul’da her şey daha yeni başlarken Ankara’da meclisin bombalandığı haberini aldıklarını ifade eden Ekşi, "Gece saat 02.00 sıralarında oğlumu ilk aradığımda Koşuyolu’nda arkadaşlarıyla birlikte oturduğunu söyledi. İkinci kez aradığımda ise köprüye gittiklerini söyledi." ifadelerine yer verdi.

"Annesi telaş yaptı. Oğlum da annesine, ‘Anne bu senin bildiğin gibi bir şey değil’ diyerek cevap verdi." diyen Ekrem Ekşi, "İlerleyen saatlerde kız kardeşim arayarak bize Kemal’in nerede olduğunu sordu. Bize söylemese de annesi, Kemal’e bir şey olduğunu hissetti. Şüpheye düştüğümüz için oğlumla beraber köprüye giden kuzenini aradık ve Kemal’i sorduğumuzda göğsünün altından vurulduğunu öğrendik.” diye konuştu.

Şehit babası: Oğlum 1 ay önce askerden gelmişti

ŞEHİT OLDUĞUNU SÖYLEYEMEMİŞLER
Oğlunun, köprüde yediği kurşun sonrası bir başka vatandaş tarafından hastaneye götürüldüğünü belirten Ekrem Ekşi, “Kemal’in yanına gidebilmek için yola çıktık fakat yollar kapatılmıştı. Sonra çok kısa süre de olsa köprünün açıldığını duyduk. Oğlumun Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrendik." dedi.

"Oğlum kurşunu yedikten sonra orada bulunan bir vatandaş, onu aracına alarak hastaneye götürmüş." şeklinde konuşan baba Ekşi, "Biz hastaneye gittiğimizde doktorun bize ilk söylediği şey, ‘Kalp masajı yaptık, şu an yoğun bakımda’ oldu. Meğerse Kemal vefat etmiş. O an bize söyleyememişler." açıklamasını yaptı.

Sabah saatlerinde hastanede, şehit olan kişilerin isminin tek tek açıklandığını belirten şehit babası, "24 yaşındaki oğlumu kaybettiğimi öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Şehit babası: Oğlum 1 ay önce askerden gelmişti

"ONLARA SÜKUNET VERDİ, KORKUYU ALDI
Sonradan her şey ortaya çıktığında olayın FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini öğrendiklerini ifade eden baba Ekrem Ekşi, "Bu arada insanlar yaralanmış, can vermiş. Zaman geçtikçe insan anlıyor ki, bu çocuklar boşu boşuna şehit olmamışlar. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, biz ülke olarak hem içte hem de dışta savaş halinde olacaktık. Bu çocuklar aslında büyük bir olayın önüne geçtiler." dedi.

Şehit aileleriyle görüştüklerini ve her birinin farklı bir hikayesi olduğunu dile getiren Ekrem ekşi, "Mesela Ayşe Aykaç... Hayatında her şeyden çekinen bir kadın ama o gece, kocasını kolundan tutarak dışarı çıkaran bir kadın. Bunları yan yana koyduğumuz zaman şunu görüyorsunuz: Allah bu insanlara sekinetini indirdi. Onlara sükunet verdi, korkuyu aldı.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...