Alibeyköy Barajı'ndan numune alındı: Balık ölümleri inceleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Alibeyköy Barajı'ndan numune alındı: Balık ölümleri inceleniyor

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Alibeyköy Barajı'ndaki balık ölümlerinin araştırılması için İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, baraj suyundan numuneler alarak inceleme başlattı.

İstanbul'un en önemli su kaynaklarından olan Alibeyköy Barajı'nda kıyıya vuran çok sayıda ölü balığın nedenini araştırmak için harekete geçildi. Geçtiğimiz günlerde Sultangazi'de kıyıya vuran onlarca ölü balık tedirginliğe neden olmuştu. Balıkların ölüm sebebinin ne olduğu konusunda herhangi bir bilgi olmaması üzerine harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri  baraj suyundan numuneler alarak inceleme başlattı.

NUMUNELER GÖNDERİLDİ

Tutanak tutulmasının ardından numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Balık ölümlerinin sebebinin ise yapılan inceleme çalışmaları sonucu ortaya çıkacağı belirtildi.

VATANDAŞLAR ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Sultangazi'deki Cebeci Mahallesi yakınlarında yer alan barajın kıyısında, çok sayıda balığın telef olduğu ve suların çekildiği gözlenmişti. Suların çekilmesiyle atıkların gözle görünür hale geldiği barajın çevresinde oturan vatandaşlar, yetkililerden bir an önce önlem alınmasını talep etmişti.

Alibeyköy Barajı'ndan numune alındı: Balık ölümleri inceleniyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...