HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Vakalar arttı, 3 köy ve 21 apartman karantinaya alındı

Düzenleyen: /
Vakalar arttı, 3 köy ve 21 apartman karantinaya alındı
Bitlis, Vaka, Karantina, Haber

YAŞAM Haberleri

Bitlis'te vakaların artması üzerine, 3 köy ve 21 apartmanın karantinaya alındığı öğrenildi.

Aşı uygulamaları sıralamasında son sırada olan Bitlis'te vakalar korkutucu derecede artmaya başladı. Delta ile birlikte bulaşım hızının artmasıyla vaka durumunun daha da artmasından korkuluyor. Bu doğrultuda Bitlis İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 3 köy ve 21 apartman karantinaya alındı.

3 KÖY GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA KAPATILDI
İl Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23 ve 26’ıncı maddeleri gereğince toplandı. Toplantıda, il merkezine bağlı Yumurtatepe, Ekinli ve Başhan köylerinin geçici süreyle karantinaya alınarak giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verildi. Söz konusu köylerde ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetlerinde görevli (emniyet, jandarma) personellerin ve sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan personellerin ilgili kısıtlama/karantina kararından muaf sayılmalarına, mezkûr köylerde uygulanacak karantina süresince gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine karra verildi.

TEDBİRLERE UYMANYANLARA İDARİ CEZA
Kararın devamında, "İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72'nci maddesi kapsamında yukarıda almış olduğu kararlara uyulmaması/aksi davranılması durumunda ve her seferinde olmak üzere; tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'nci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, belirtilen idari işlemlerin İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin 12.02.2021 tarihli ve 8 numaralı kararının 2'nci maddesinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde uygulanmasına, Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195'nci maddesinde yer alan 'yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ hükmü gereğince, bu hükme uymayan kişilerin haklarında adli ve idari işlemler uygulanmak üzere idari ve adli makamlara bildirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...