Alev savaşçıları günde bir saat uyuyor

Düzenleyen:
Alev savaşçıları günde bir saat uyuyor

YAŞAM Haberleri

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre son sekiz günde 34 ilde 187 orman yangını çıktı. Bunlardan 172’si kontrol altına alındı. Antalya, Muğla, Aydın, Isparta ve Denizli olmak üzere 14 bölgede ise alevlerle mücadele sürüyor. Havadan ve karadan yürütülen çalışmaların yanı sıra Antalya, Aydın ile Muğla'da denizden de destek veriliyor.

Uykusuzluk ve dumandan gözleri kızaran orman işçileri, çok yorulsalar da alevlerle savaşını sürdürüyor. Afyonkarahisar'dan Antalya Manavgat'a gelen orman işçisi Ramazan Kaymak “İlk günden beri buradayız. Uykusuzluktan ve yorgunluktan gözlerimiz kan çanağına döndü. Gözlerimizin içi yanıyor ama yapacak bir şey yok. Çok büyük bir yangın, içimiz, ciğerlerimiz yanıyor. Ömrümde böyle bir yangın görmedim” diyor. Orman işçisi Şuayip Düztaş da "Bir noktayı söndürürken yangın başka bir yerden tekrar başlıyor. Şartlarımız çok zor, bir iki saatlik uykuyla devam ediyoruz ama olsun. Bu yangını söndürmeden buradan gitmeyiz” ifadelerini kullanıyor. İtfaiye eri Ersan Gümüş ise şunları söylüyor: Yangını önledik, bastırdık. Alevlerin ortasında iki lokma yemek yiyoruz. Herkes gönüllü, dinlenmek yok, arabada, toprakta birkaç saat uyuyoruz. 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Yerde oturup yemek yemek problem değil, yeter ki vatandaşın malını kurtaralım.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...