Borçları için böbreğini sattı

Düzenleyen:
Borçları için böbreğini sattı

YAŞAM Haberleri

Dört ilde gerçekleştirilen yasa dışı organ nakli polise takıldı. Ekipler 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Şahıslardan biri borçları yüzünden böbreğini sattığını söyledi.

İstanbul merkezli Mardin, Nevşehir ve Kayseri'de organ mafyasına yönelik 9 Ağustos'ta operasyon düzenlendi. Bu kapsamda, böbrek vericileri C.Y. ve B.A. ile aracılar N.B, İ.E. Nevşehir'de yakalandı. Bir diğer alıcı O.Y. de Kayseri'de, böbrek alıcısı K.Ü. Mardin'de, kimlik bilgileri kullanılan M.Ü. ile doktor İ.Ö. İstanbul'da gözaltına alındı. Böbreği alan E.U. ile  kimlik bilgileri üzerinden yasa dışı organ nakli yapılan kardeşi M.Ş.U. ise Mardin'de yakayı ele verdi. Ardından 10 şüpheli emniyete götürüldü. B.A, böbreğini borçlarını ödemek için satmak zorunda kaldığını söyledi. Sorguları tamamlanan şüpheliler, "resmî belgede sahtecilik" ile "organ ve doku ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. C.Y, B.A, E.U. ve M.Ş.U. serbest bırakıldı. K.Ü, M.Ü. ve İ.Ö. de adli kontrol şartıyla salıverildi. Aracılar N.B. ve İ.E. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 





Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...