Başka girişi yok! 43 yıldır evine kendi yaptığı köprü ile ulaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Başka girişi yok! 43 yıldır evine kendi yaptığı köprü ile ulaşıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Evinin önünden geçen sulama kanalı nedeniyle evin girişi ile yol arasında bağlantı bulunmayan Abdullah Yeşilyurt, çareyi kanal üzerine köprü yapmakta buldu. Yeşilyurt, çelik köprüyle 43 yıldır sıkıntısız bir şekilde evine ulaşabiliyor.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Abdullah Yeşilyurt, evine ulaşmasına engel olan sulama kanalı problemini çözdü.

Müstakil evinin yol ile bağlantısı, sulama kanalından dolayı kesilince evine ulaşmak için karayolunu kullanamayan Yeşilyurt, çözümü kendi imkanlarıyla 8 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğinde köprü yapmakta buldu. Yeşilyurt’un evine ulaşım için tek çaresi olan çelik köprü, 43 yıldır sıkıntısız bir şekilde kullanılıyor. Kanal üzerinde bulunan köprü, görüntüsüyle de çevredeki vatandaşların dikkatini çekiyor.

"BAŞKA GEÇİŞİMİZ YOKTUR"

Komşularını rahatsız etmemek için sulama kanalı üzerine köprü inşa ettiğini belirten Yeşilyurt, "1978’de burayı aldım, 1978’de de köprü yaptım. 1980’de evi yaptırdım, evi yaptırdığım zaman burada hiç ev yoktu. Yukarı tarafta tek tük ev vardı" dedi.

"1978’de izinli olarak bu köprüyü yaptım" diyen Yeşilyurt, "43 yıldır bu köprüyü kullanıyorum. Çelikle takviye attırdım. Başka geçişimiz yoktur. Sadece köprüm var. Köprüyü çok beğeniyorlar. Altından derme kanalı geçiyor. Benim evime giriş köprü. Başka geçiş yok. genişliği 1,5 metre boyu da 8 metre” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...