İstanbul'da 'çakar' denetimi

Düzenleyen:
İstanbul'da 'çakar' denetimi

YAŞAM Haberleri

Usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanan araçlara yönelik İstanbul'da polis ekipleri tarafından denetim yapıldı.

Trafik Kanunu'nun 71'inci maddesi kapsamında koruma kararı verilmiş kişilerin kullanımındaki araçlar ile sivil polis ve jandarma araçlarında sadece aracın tepe bölgesinde sabit veya sökülüp takılabilir ışıklı uyarı sistemi kullanılması zorunlu hale getirilmesinin ardından çakar kullanması yasak olan araçlara yönelik denetimler yapılmaya devam ediyor.

ÇAKARLI ARAÇLARA CEZAİ İŞLEM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, Anadolu Yakası D100 Karayolu Kozyatağı mevkisinde ve kent genelinde önceden belirlenen kontrol noktalarında, çakar kullanan araçları durdurdu.

Denetlemede çakar kullanan sivil araç olmadığı görülürken, emniyet kemerini takmayan ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...