Yarım asırdır pedal çevirerek tatlı satıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yarım asırdır pedal çevirerek tatlı satıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir'de yarım asırdır tatlı satan 61 yaşındaki Ali Doğantuna, her gün satış yapmak için 30 kilometre pedal çeviriyor.

Her gün sabah erken saatlerde kalkıp, bisikletine binen Ali Doğantuna, 50 yıldır seyyar bisikleti ile tatlı satarak geçimini sağlıyor.

ÖMRÜNÜN ÇOĞUNU SOKAKLARDA TATLI SATARAK GEÇİRDİ

Seyyar tatlıcılık işine geçmişte yoksulluk çektiği için başladığını belirten Doğantuna ömrünün çoğunu cadde ve sokaklarda tatlı satarak geçirdi. Çocuğu olmadığı için kazandığı para ile yeğenlerini okuttuğunu ifade eden Doğantuna, hiç çocuğu olmadığı için yeğenlerinin sorumluğunu aldığını söyledi. Yaşından dolayı artık bisiklet kullanmakta zorluk çektiğini belirten Ali Doğantuna, yorgunluktan dolayı bisiklet üzerine uyuya kaldığını anlattı.

Yarım asırdır pedal çevirerek tatlı satıyor

“BİSİKLET ÜZERİNDE UYUYA KALDIĞIM GÜNLERİM OLDU”

Hayatını tatlı satarak geçirdiğini ve yaptığı işin mevsimi olmadığını söyleyen Doğantuna, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“İlk tatlı satmaya 11 yaşında başladım. Bu işi babamdan öğrendim. Yokluktan dolayı erken yaşlarda başladım. Tatlı satarken sıkıntılar çekiyorum. Para kazanmak için saatlerce dışarda geziyorum. Yaşlı olduğum için pedal çevirmekten yoruluyorum. Hatta bisiklet üzerinde uyuya kaldığım günlerim oldu. Günde 30 kilometre yolu, bisiklet üzerinde geçiriyorum. Çocuğum olmadığı için iki tane yeğenimi tatlı satarak okuttum. Şu an birisi endüstri mühendisi diğeri eczacı oldu." dedi.

Yarım asırdır pedal çevirerek tatlı satıyor

"ÖMRÜM SATTIĞIM TATLILAR KADAR GÜZEL DEĞİL"

Yaptığı işin kolay olmadığını belirten Doğantuna, "Elbette para kazanmak kolay olmadı. Hep çalışmak zorunda kaldım. Ömrüm sattığım tatlılar kadar güzel değil. Mecburen geçinmek için çalışmak zorundayız. Bizim mesleğin mevsimi yok. Dört mevsim aralıksız cadde ve sokaklarda çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Yarım asırdır pedal çevirerek tatlı satıyor

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...