Dolaptaki porselen kase tarihi eser çıktı! Mirasçıları servet kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: Haberler
Dolaptaki porselen kase tarihi eser çıktı! Mirasçıları servet kazandı

YAŞAM Haberleri  / Haberler

İngiltere’nin Lincolnshire bölgesinde anne ve babanın ölümü sonrasında varisleri, evdeki eşyaları satışa çıkardı. Evdeki küçük yeşil kase ise 4 milyon TL'ye satıldı.

İngiltere’nin Lincolnshire bölgesinde anne ve babanın ölümü sonrasında varisleri, evdeki eşyalara değer biçmeleri için müzayede yetkililerini çağırdı.

10 BİN TL EDECEĞİNİ TAHMİN EDİYORDU

Gelen yetkililerin dikkatini, dolapta küçük yeşil kase çekti. Yetkililer, üzerinde herhangi bir işaret olmadığı için sıradan bir kap olarak gördükleri porselenin ancak 5-10 bin TL edeceğini tahmin ediyordu.

Dolaptaki porselen kase tarihi eser çıktı! Mirasçıları servet kazandı

4 MİLYON TL'YE SATILDI

Yapılan incelemede porselenin tarihi bir eser olduğu, Çin'de 1.100 senesindeki Song hanedanından kalma olduğu belirlendi. Zamanında buhurdanlık olarak yapıldığı tahmin edilen kap Stamford Müzayede Evi’nde 320.000 sterline (3.700.000 TL) satıldı. İsimleri açıklanmayan mirasçılar kazandıkları servet sebebiyle büyük sevinç yaşadı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...