Yolculuk Atatürk Havalimanı'ndan Hadımköy'e! E-5'ten uçak geçti

Düzenleyen:
Yolculuk Atatürk Havalimanı'ndan Hadımköy'e! E-5'ten uçak geçti

YAŞAM Haberleri

Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen ve satışı gerçekleştirilen hurda uçak, parçalanarak Hadımköy’e taşındı. Tırla E-5 Karayolunda taşınan uçak, ilginç görüntüler oluşturdu.

Atatürk Havalimanı apronunda yıllardır bekleyen hurda uçaklar arasında yer alan Tahran TT havayolu firmasına ait MD-82 tipi yolcu uçağı, bir firma tarafından 5 ay önce satın alındı. Uçak Teknisyeni Mehmet Emin Ertemel'in liderliğinde detaylı şekilde parçalanan uçak, gece tırlara yüklenerek Atatürk Havalimanı apronundan çıkartıldı.

Atatürk Havalimanı B kapısından çıkan tırlar, geniş güvenlik önlemleri altında E-5 Karayolundan Hadımköy’e götürüldü. Karayolunda tır dorsesinde taşınan uçak, ilginç görüntüler oluşturdu.

"TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Uçak teknisyeni Mehmet Emin Ertemel, "7 tane restoran kafe yaptırdık, denizin dibine batırdık. Dalış amacıyla, eğitim amacıyla, restoran kafe için kullanılması için yaptık. Atatürk Havalimanı'ndaki hurda uçakları ilk kesen biziz. Şu anda gümrük nedeniyle bir 5 ay kadar evvel uçağı kestiğimiz halde uçağımız yeni çıkartıyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Uçak MD-82 dar gövde uzun bir uçak. 13-14 yıldan bu yana Atatürk Havalimanı'nda bulunuyordu. Biz bunu çıkartıp tekrar ayağa kaldıracağız. Gerekeni yapacağız, bir hizmet olarak bir yere sunacağız" ifadelerini kullandı.

Yolculuk Atatürk Havalimanı'ndan Hadımköy'e! E-5'ten uçak geçti

"BELEDİYE VEYA OKULA VERECEĞİZ"

Uçağın parçalanarak tırlara yüklenmesiyle alakalı bilgiler veren Ertemel, "İşlem olarak biz tekrar birleştireceğiz. Kanatları, iniş takımları sökülmüş. Biz bunu faal olarak tekrar ayağa kaldıracağız. Şu anda biz galiba ya belediyeye vereceğiz ya da okula vereceğiz. İkisinden biri alacak" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...