Şırnak'ta petrol keşfedilen kuyuya şehidin adı verildi

Düzenleyen:
Şırnak'ta petrol keşfedilen kuyuya şehidin adı verildi

YAŞAM Haberleri

Şırnak’ın Cizre ilçesinde petrol keşfedilerek üretime alınan kuyuya, üç yıl önce PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıya müdahale sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in adı verildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığınca (TPAO) 2017’den itibaren bölgede Silopi havzası ve civarı öncelikli arama alanları olarak belirlenerek, yoğun sismik veri toplama faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Cizre’de 13 Eylül’de günlük 400 varil debi ile üretime alınan kuyuda keşfedilen petrolün 35 API graviteye sahip olduğu belirlendi. Üretim testleri devam eden kuyuya, Şırnak’ın İdil ilçesinde 2019’da PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıya müdahale sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Esma Çevik’in ismi verildi. Kuyunun bulunduğu bölgede düzenlenen programda konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan “Şırnak’ta bir ilk yaşanıyor. Devletimizin, başta güvenlik birimleri olmak üzere, teröre karşı kararlılıkla ortaya koyduğu mücadele neticesinde yakalanan güvenlik ve huzur iklimi her sahada meyvelerini vermeye devam ediyor” dedi.

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin de devletin bütün unsurları Türkiye’nin enerji davasına hizmet etmek için koordineli bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü belirterek “Çalışmalar esnasında maalesef kayıplarımız, şehitlerimiz oldu. Kuyumuza, ‘Şehit Esma Çevik-1’ ismini verdik. Bu, bölgede yeni bir alanda gerçekleştirilen ilk keşif. Şehidimizin aziz hatırasını anma fırsatını bu şekilde yakaladık. Bölgede açacağımız diğer kuyular da şehidimizin anısını yaşatacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...