Fransız şampiyona İzmir’de 15 milyon avroluk ‘dost kazığı’

Fransız şampiyona  İzmir’de 15 milyon avroluk ‘dost kazığı’

YAŞAM Haberleri

Fransız otomobil yarışı şampiyonu Pierre Barroso, ticaret yapmak için geldiği İzmir’de üniversite arkadaşının tanıştırdığı kişilerce içinden çıkamadığı dolandırıcılık olayına karıştı.

Covid-19 pandemisi sonrası ülkesine maske, eldiven ve koruyucu kıyafet ihracatı yapmak isteyen Fransız otomobil yarışı şampiyonu Pierre Barroso, nişanlısının memleketi İzmir’de şirket kurdu. Barroso, Fransa’dan üniversite arkadaşı K.H’nin tanıştırdığı kişilerle ticaret yapmak istemesiyle içinden çıkamadığı dolandırıcılık olayına karıştı. Barroso “Burada ithalat-ihracat şirketlerimle çalışmaya başladıktan sonra dolandırıcıların eline düştüm. Sahte evrak ve belgelerle paramı aldılar. Yaklaşık 2 milyon avro kaybettim. Müşterilerimin tedirgin olması ile kaybettiğim sözleşmelerle toplam zararım yaklaşık 15 milyon avro. Şikâyetim sonrası bu kişiler tutuklandı, ikisi ise hâlâ aranıyor” dedi. Bu olayın ardından kendisine komplo kurulmaya çalışıldığını söyleyen Barroso “Tutuklulardan birinin eşi Türkiye’de olmadığım tarihte onları silahla tehdit ettiğimi iddia edip şikâyetçi oldu. İmzamı taklit ederek sahte borç senediyle evime haciz gönderdiler. Maksatları beni bezdirip Fransa’ya göndermek ama ben yılmayacağım. Ben Türkiye’nin hukukuna inanıyorum. Bu tür insanlar yüzünden Türkiye’nin yurt dışında kötü imajı olmasını istemem. Avrupa’yla bağlarımızı güçlendirmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...