Nesli tükenmek üzere! Bu çiçeği koparmanın cezası 173 bin lira

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nesli tükenmek üzere! Bu çiçeği koparmanın cezası 173 bin lira

YAŞAM Haberleri  / İHA

Nesli tükenmek üzere olan ve 2016 yılından bu yana koruma altında bulunan kum zambakları çiçek açtı. Koruma altındaki kum zambaklarını koparmak ise adeta bir servete mal oluyor. Bu çiçeği koparmanın cezası 83 bin lira iken, kökünden koparmanın cezası ise 173 bin lira.

Görüntüsü ve kokusu ile görenleri kendisine hayran bırakan kum zambakları çiçek açtı. Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı sahillerde görülen ve 'kum delen' olarak da bilinen zambaklar, tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için doğaseverler tarafından adeta koruma altına alındı.

Zambakları korumak için ilgili kurumları harekete geçirdiğini belirten ve caretta carettalar için hazırlanan kafeslerle kum zambaklarını korumaya çalışan doğasever öğretmen Güldane Şahin, düzenli aralıklarla zambakları kontrol ediyor. Sahile gelen yerli ve yabancı vatandaşlara kum zambaklarını göstererek bilgi veren Şahin, toplumun bu konuda bilinçlenmesine katkı sunuyor.

Nesli tükenmek üzere! Bu çiçeği koparmanın cezası 173 bin lira

Her yıl Ankara'dan Gazipaşa'ya tatile gelen Gülden Ünver, bir ay önce caretta caretta kaplumbağalarını uğurladıklarını şimdi ise sıranın kum zambaklarına geldiğini belirterek, "Kum zambakları, dünyaca koruma altına alınmış bir bitki. Koparmanın cezası da çok büyük. İnsanların duyarlı olmasını istiyorum bu konuda" diye konuştu.

KÖKÜNDEN KOPARMANIN CEZASI 173 BİN LİRA

Latince adı 'maritium pakratium' olan kum zambakları, nesli tükenmekte olduğu için 2016 yılında Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alındı. Soğangillerden olan, ilaç ve güzellik sanayiinde kullanılan kum zambağını koparmanın cezası 83 bin liradan, kökünden koparmanın cezası ise 173 bin liradan başlıyor.

Nesli tükenmek üzere! Bu çiçeği koparmanın cezası 173 bin lira

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...