Gümrük kapısında Suriye'ye götürülmek üzere 222 saka kuşu ele geçirildi!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gümrük kapısında Suriye'ye götürülmek üzere 222 saka kuşu ele geçirildi!

YAŞAM Haberleri  / AA

Kilis'te Çobanbey Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'den Suriye'ye saka kuşu götürmek isterken yakalana 2 kişiye toplam 216 bin 90 lira para cezası uygulandı. Ele geçirilen 222 saka kuşu ise doğal ortamına bırakıldı.

Çobanbey Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri gümrük kapısında Türkiye'den Suriye'ye 2 kişinin çantalarında saka kuşu götüreceğine dair gelen ihbar üzerine çalışma başlattı.  Emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin çantaları içinde 49 saka kuşu bulunurken şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 173 olmak üzere toplam 222 saka kuşu ele geçirildi.

KUŞLAR DOĞAL ORTAMINA BIRAKILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kilis Şube Müdürlüğü ekipleri, Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamındaki kuşlar için Suriye uyruklu İ.Ş. ve C.İ'ye 5 bin 190 lira idari ceza ve 210 bin 900 lira tazminat cezası uyguladı. Şüphelilere idari ceza verilirken kuşlar ise ekipler tarafından doğal ortamına bırakıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...