Meteoroloji'den il il sağanak uyarısı | 4 Ekim 2021 hava durumu

Düzenleyen:
Meteoroloji'den il il sağanak uyarısı | 4 Ekim 2021 hava durumu

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre yurt genelinde bugün sağanak yağış etkili olacak.Yağışlar yarından itibaren etkisini artırırıken sıcaklıklar da mevsim normallerinin altına düşecek. Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere sağanak Rize ve Artvin'de kuvvetli bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Kırklareli kıyıları, Çanakkale'nin kuzeydoğu, Balıkesir'in kuzey ve Van'ın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK GÜN GÜN DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun güneydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, Kıyı Ege ile Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 21
İzmir: Az bulutlu ve açık 27
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu ve açık 30
Samsun: Çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20
Trabzon: Çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 15
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...