'Burada elma olmaz' demişlerdi! Şimdi her ağaçtan 100 kilo ürün alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Burada elma olmaz' demişlerdi! Şimdi her ağaçtan 100 kilo ürün alıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'de satın aldığı bahçede dikili olan elma fidanları için "Burada elma olmaz sök bu fidanları" diyenleri dinlemeyen Ufuk Kurt, şimdi o fidanların her birinden 100'er kilogram ürün alıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde lokantacılık yapan Ufuk Kurt, 7 yıl önce bölgede bir bahçe satın aldı. İçerisinde 1 yaşında bodur elma fidanları bulunan bahçe için hem köylüler hem de arkadaşları olumsuz yorumlarda bulunarak bahçenin bulunduğu bölgede elma yetişmeyeceğini ve bu fidanları söküp yerine başka meyve fidanları dikmesi gerektiğini tavsiye etti.

Kendisine söylenenlere kulak asmayan ve eşinin desteği ile elmaların bakımını sürdüren Kurt'un bahçesi, verim ve kalitesiyle görenleri hayran bırakıyor. 6.5 dönüm bahçesinde yaklaşık 450 bodur elma fidanı bulunan Kurt, bu yıl her bir ağaçtan yaklaşık 100'er kilogram ürün alarak hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı, hem de olmaz diyenlere azmiyle örnek oldu.

'Burada elma olmaz' demişlerdi! Şimdi her ağaçtan 100 kilo ürün alıyor

"FİDANLARI SÖKMEYİ DÜŞÜNMEDİM"

Lokanta esnafı 2 çocuk babası Ufuk Kurt, "7 yıl önce burayı aldım, aldığımda elma fidanları 1 yaşındaydı. Bazı köylüler ve arkadaşlar burada elmanın yetişmeyeceğini, elmanın verimli olmayacağını söyleyerek fidanları söküp ceviz veya benzeri şeyler dikmemi tavsiye ettiler. Ben bu aşamada dikilen fidanları sökmeyi düşünmedim. Bakımını yaparak bu aşamaya getirdim. Maşallah verimleri de kalitesi de güzel" dedi.

'Burada elma olmaz' demişlerdi! Şimdi her ağaçtan 100 kilo ürün alıyor

"HER AĞAÇTAN YAKLAŞIK 100 KİLO MEYVE ALDIK"

Her bir ağaçtan 2 kasa ila 3 kasa arası elma topladıklarını dile getiren Kurt, "Ağaçlarda meyve seyreltmesi yapıldı. Hasadını yaptığımız her bir ağaçtan yaklaşık 100 kilo meyve aldık. Yani sök diyenleri dinleseydim şu anda bu ağaçlar yoktu. Şu an onların sözlerine karşı ben de şaşkınım şu meyveleri gördükçe" diye konuştu.

Tam hasadın 20 gün sonra gerçekleşeceğini dile getiren Kurt, "Ben burayı aldığımda elma olmaz burada sök bu elmaları diyenleri, buraya elma yemeye davet ediyorum. Buyursunlar gelsinler" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...