8 yıl önce Ankara'da çalınan otomobil Suriye'de yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
8 yıl önce Ankara'da çalınan otomobil Suriye'de yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

2012 yılında Ankara'da çalınan bir araç, jandarmanın başarılı operasyonu sonucu Suriye'de yakalandı. Araç içinde 9 mülteci bulunduğu belirtilirken, 7500 paket sahte kaçak sigara da ele geçirildi.

Öncüpınar Piyade Hukuk Bölük Komutanlığı ekiplerinin sınır hat yolunda sahte plakalı araç tespit etmesi üzerine ekipler harekete geçti. Aracın sazlık su kanalına düştüğü ve içerisinde sigara bulunduğu yönünde gelen ihbarlar üzerine Kilis İl Jandarma ekipleri olay yerine intikal etti.

Jandarmanın yaptığı araştırma sonucu, aracın Suriye tarafından gelerek hudut hat yoluna girdiği ve Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı personeli tarafından fark edilince sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek hat yolu yanında bulunan su kanalına düştüğü tespit edildi.

8 yıl önce Ankara'da çalınan otomobil Suriye'de yakalandı

7500 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Ekiplerin araçta ve araç çevresinde yapılan kontrollerde 7 yetişkin ve 2 çocuk olmak üzere toplam 9 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Aracın arka kasasında ise çeşitli markalarda 7500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Jandarma ekipleri, araç ile ilgili yaptıkları sorgulamada aracın 2013 yılında Ankara’dan çalındığı ve çalıntı kaydının olduğunu tespit etti. Araca sahte askeri plaka takılması ise dikkat çekti.

Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli işlemlere başlatıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...