Mıcırlı yolda araç nasıl kullanılmalı?

Düzenleyen:
Mıcırlı yolda araç nasıl kullanılmalı?

YAŞAM Haberleri

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin hayatını kaybettiği korkunç kazanın mıcırlı yolda meydana gelmesi sonrası konu ile ilgili uyarılarda bulunan İleri Sürüş Teknikleri ve Yol Güvenliği Uzmanı Yiğit Dedeoğlu,"Bu yollarda normal asfalta göre çok daha fazla tutunma kaybı söz konusu. Örneğin, asfalt yüzeyinde 50 metrede durabiliyorsak, böyle yollarda 90-100 metrede ancak durabiliyoruz" dedi.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA

İleri Sürüş Teknikleri ve Yol Güvenliği Uzmanı Yiğit Dedeoğlu, mıcırlı yollarda nasıl araç kullanılması gerektiğine ilişkin tavsiyelerde bulundu. Dedeoğlu "Mıcır, hem ekonomik olması hem de uygulanmasının kolay olması sebebiyle yerel yönetimler tarafından çok fazla tercih ediliyor. Bu, uzun yıllardır bir problem ve binlerce vatandaşımız da trafikte bu yüzden hayatını kaybetti. Sürüş güvenliği açısından baktığımızda, gevşek zeminlerin hepsi tehlikelidir. Mıcırlı yol, stabilize yol veya toprak zemin, sürücüler için yol güvenliğini bozan ve tehlike oluşturan unsurlar. Ayrıca, sadece zemin üzerinde değil, banket tarafında bulunan mıcırların da tehlike oluşturduğunu biliyoruz” dedi.

TUTUNMA KAYBI UYARISI

Yiğit Dedeoğlu "Afyonkarahisar'daki kazada şoförün hızlı gittiği iddia ediliyor. Sürücülerin böyle zeminlerde çok daha yavaş araç kullanmaları gerekiyor. Ani direksiyon hareketlerinden kaçınmaları lazım… Özellikle virajlara girerken süratlerini düşürmeliler. Bu yollarda normal asfalta göre çok daha fazla tutunma kaybı söz konusu. Örneğin, asfalt yüzeyinde 50 metrede durabiliyorsak, böyle yollarda 90-100 metrede ancak durabiliyoruz. Bu, hıza bağlı olarak da katlanarak artıyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...