Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evinde beyaz şahin besledi 19 bin TL ceza yedi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Evinde beyaz şahin besledi 19 bin TL ceza yedi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin’de evinde izinsiz olarak nesli tükenmekte olan beyaz şahin besleyen yabancı uyruklu şahsa 19 bin 154 lira para cezası kesildi.

Erdemli ilçesinde yabancı uyruklu bir vatandaşın evinde avlanması yasak olan beyaz şahin beslediğini tespit eden Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri harekete geçti.

19 BİN 154 LİRA CEZA KESİLDİ

Jandarma ile birlikte evde yapılan aramada bir beyaz şahin ayaklarından bağlanmış halde bulundu. Yabancı uyruklu şahsa av koruma kanunu gereğince 19 bin 154 lira idari para cezası uyguladı.

ŞAHİN DOĞAL ORTAMINA BIRAKILACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin, “Rutin yaptığımız koruma kontrol çalışması esnasında Dağlı Mahallesi Gönükara mevkisinde yabancı uyruklu vatandaşta beyaz şahin tespit ettik. Bunu kendilerinden aldık. İdari yaptırım ve para cezası uyguladık. Kontrollerini yaptıktan sonra şahinimizi doğal ortamına tekrar bırakacağız” dedi.

Evinde beyaz şahin besledi 19 bin TL ceza yediYapılan kontrollerde beyaz şahinin sağlık durumunun iyi olduğu, bakımının ardından doğaya bırakılacağı öğrenildi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...