Hakim "ders olsun" dedi: 6 yıl hapis cezası verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hakim "ders olsun" dedi: 6 yıl hapis cezası verdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul'da otoparkte tartıştığı genci bıçaklayan sanığa, hakim "ders olsun" diyerek silahla kasten yaralama’ suçundan 6 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul Beşiktaş'ta otoparka gireceği esnada trafikte tartışma yaşadığı 22 yaşındaki Arda İ.'yi bıçaklayan sanık Mutlu C. Y. yargılandığı davada ‘silahla kasten adam yaralama’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HAKİM "DERS OLSUN" DEDİ

Mahkeme başkanı, kararın açıklanmasının ardından sanığa, "Her trafik tartışmasında bıçak alan birine zarar verecek olsa bu ülke yaşanmaz hale gelir. 1-2 kere kornaya basın gidin. Bu olay, bundan sonra böyle şeylere yeltenecek olanlara ders olsun" dedi.

"KİMSEYİ NE ÖLDÜRMEK NE DE YARALAMAK İSTEDİM"

Sanık Mutlu C. Y. ise savunmasında, "Kimseyi ne öldürmek ne de yaralamak istedim. Suçsuzum. 14 ay haksız yere tutuklu kaldım, beraatımı talep ediyorum’’ dedi. Kararın ardından son sözü sorulan sanık Mutlu C. Y.  "Başıma gelen bu olaylardan son derece üzüntü duyuyorum. Bilmeden yaralamaya sebebiyet verdiğim için, tamamen korkutma amaçlı elimde olan çakının vücuda temas etmesi sonucu gerçekleşen olay için üzgünüm’’ diyerek beraatını talep etti.

Hakim "ders olsun" dedi: 6 yıl hapis cezası verdiSanık Mutlu C. Y. aracındaki Arda İ.'ye açık camdan saldırarak bıçaklamıştı.

Mahkeme heyeti, sanık Mutlu C. Y'nin, eyleminin ‘silahla kasten yaralama’ suçu kapsamında kaldığını belirterek, 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Cezanın açıklanmasının ardından Mahkeme Başkanı Utku Ercan, "Pişman olduğunu düşünmüyoruz, bu yüzden takdir indirimi uygulamadık, haksız tahrik indirimi de uygulamadık. Her trafik tartışmasında bıçak alan birine zarar verecek olsa bu ülke yaşanmaz hale gelir. 1-2 kere kornaya basın gidin. Bu olay, bundan sonra böyle şeylere yeltenecek olanlara ders olsun'' ifadelerini kullandı.

Hakim "ders olsun" dedi: 6 yıl hapis cezası verdiBıçaklanarak ağır yaralanan Arda İ. ispanyol'da okuyordu, pandemi nedeniyle İstanbul'a gelmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...