Karnına isabet eden tekme, kanser olduğunu ortaya çıkardı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Karnına isabet eden tekme, kanser olduğunu ortaya çıkardı

YAŞAM Haberleri  / AA

Tekvando kursunda karnına isabet eden tekmeyle yaralanan ve hastaneye götürülen sekiz yaşındaki Ahmet Kaya'nın kanser olduğu ortaya çıktı. Doktorlar “İyi ki tekme yemiş” dedi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ahmet Kaya, gittiği tekvando kursunda arkadaşının karnına attığı tekme sonrası baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan Kaya’ya yapılan tetkiklerde karaciğerinde şiddetli kanama tespit edildi.

Entübe edilen ve kan takviyesi yapılarak ameliyata alınan Kaya’nın karaciğerinde kötü huylu tümör belirlendi. Tümörün kanadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Hanifi Okur “Kanama durmayınca karaciğerin üçte birlik kısmını almak zorunda kaldık. Mesleki hayatımızda tümör patlamasına bağlı olarak kanama yaşanmasını ilk defa gördük. Erken dönemde tespit ettiğimiz için güvenlik sınırını koruyarak tümörü çıkardık. Hasta yakınları her şeye hazırlıklıydı, umutlarını kesmiş gibiydi. 6 saatlik zorlu bir ameliyattı ancak iyi ki o tekmeyi yemiş diyoruz. Eğer tekme yemeseydi, o tümörü tespit edemeyecektik” dedi.

Karnına isabet eden tekme, kanser olduğunu ortaya çıkardı

Anne Sevinç Kaya, oğlunun durumunun iyi olduğunu aktardı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...