Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB'nin taksi düzenlemesi yargıya taşınıyor

Düzenleyen:
İBB'nin taksi düzenlemesi yargıya taşınıyor

YAŞAM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, mevcut taksi plaka sahipleriyle ilgili inceleme yapacağını ve plaka satışında “Şoförlük Mesleği Geçim Kaynağı” şartı aranacağı şeklinde yeni uygulamalara başvurmasını taksici temsilcileri yargıya taşıyacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, İBB’nin yaptıklarının hukuka aykırı olduğunu savunarak konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Kanunda durumun açıkça ifade edildiğini belirten Aksu,”Şoförlükten geçimini sağlayan kişiler, taksi plakası alabilir. Burada hisseli veya ortaklı alamazlar diye bir ifade yok. Onun için yaptıkları uygun bir şey değil, kanuna aykırı, yargıya taşıyacağız. Burada sayın belediye başkanı kaos oluşturmaya çalışıyor. Biz de bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

İBB’nin, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 5 bin plakanın artışını yapamadığını hatırlatan Aksu, bunun için algı oluşturmaya çalıştığını öne sürdü. 

"BELEDİYELERİN DE TAKSİ İŞLETMECİLİĞİ YAPMASI KANUNA AYKIRIDIR"

Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli ise İmamoğlu’nun seçim zamanında kendilerini ziyaret ettiğinde, tarife, korsan taksi gibi birtakım hukuk dışı sorunların ortak masa kurularak çözüleceğini söylediğine dikkati çekti. Telli, İmamoğlu’nun bir ziyaretinde, UKOME toplantısında STK temsilcilerine yetki verileceğini söylediğini ama buna rağmen kendisi bir kooperatif başkanı olduğu hâlde İmamoğlu’nun talimatıyla 1,5 senedir UKOME toplantısına alınmadığını kaydetti.

İmamoğlu’nun 81 ilde bir örneği olmayan belediyelerin taksi işletmesi uygulamasını yapmak istediğini ifade eden Telli, “Bizim nasıl vatandaş olarak herhangi bir otobüs alıp İETT hattında ücretli yolcu taşımacılığı yapmamız kanuna aykırı ise belediyelerin de taksi işletmeciliği yapması kanuna aykırıdır” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...