Kim Milyoner Olmak İster’ e katılan akademisyen, ikinci soruda elendi

Kim Milyoner Olmak İster’ e katılan akademisyen, ikinci soruda elendi

YAŞAM Haberleri

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan ve ABD’de yatırım uzmanı olarak çalışan aynı zamanda da akademisyen olan yarışmacı ikinci soruda elendi. Matematik sorusunda elenen yarışmacı bilemediği soruyla gündem oldu.

Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu’nun yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Damla Nur Özkılınç ikinci soruda elendi. ABD’de yatırım uzmanı olarak çalışan ve akademisyen olan yarışmacı Damla Nur Özkılınç, "Bir kasedeki 27 kaju fıstığının 9'u hariç hepsini yerseniz, kasede kaç kaju fıstığı kalır?" sorusuna yanlış cevap vererek yarışmaya erkenden veda etti.

İKİNCİ SORUDA ELENDİ

İzmir'de bir vakıf üniversitesinde akademisyen olarak çalıştığını belirten Damla Nurcan Özkılınç'ın elendiği sorunun kolaylığı sosyal medyada gündem oldu. ABD'de bir şirkette yatırım uzmanı olarak görev yaptığını ifade eden yarışmacıya ikinci aşamada "Bir kasedeki 27 kaju fıstığının 9'u hariç hepsini yerseniz kasede kaç kaju fıstığı kalır?" sorusu soruldu.

Kim Milyoner Olmak İster’ e katılan akademisyen, ikinci soruda elendi

 

Şıklar ise şu şekilde verildi:

A - 9

B - 18

C - 27

D - 36

Doğru cevabın "9" olduğu soruya "18" cevabını vererek ikinci soruda elenen yarışmacı, yanlış cevap verdiğini fark ettikten sonra "Evet ya. Dikkatsizliğinin kurbanı oluyor insan" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...