Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Radara yakalanmamak için kurduğu düzenek polisleri şaşkına çevirdi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Radara yakalanmamak için kurduğu düzenek polisleri şaşkına çevirdi!

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul’da kontrol noktasında polis ekipleri şüphe üzerine bir kamyonu durdu. Kamyon sürücüsünün radara yakalanmamak için plakayı gizleyen düzenek bulundu. Polisler karşılaştıkları olay karşısında şaşkına dönerken, araç sahibine ceza yağdırdı.

Tuzla ilçesinde polis ekipleri kente giriş çıkış güzergahlarında rutin uygulama ve kontrol yaparken, şüphelendikleri bir kamyonu durdular. Kontrol noktasında durdurulan M.Ç. idaresindeki kamyonda inceleme yapan polis, plakanın ileri geri ayrıldığını gördü.

POLİSLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Kamyonun ön plakasının araç üzerinde takılı, ancak yere bakacak şekilde “okunmaz” halde olması üzerine kamyonda normalin dışında bir durumla karşı karşıya olduklarını fark eden polis, detaylı inceleme yaptı. İncelemede, kamyonun şoför mahallinden plakaya kadar uzanan çelik halatlı bir düzenek kurulduğu, içerden de bu düzenek ile plakanın istendiği zaman gizlenebilir şekilde ayarlandığı tespit edildi.

Radara yakalanmamak için kurduğu düzenek polisleri şaşkına çevirdi!

CEZA ALMAMAK İÇİN DÜZENEK KURDU

Kamyon plakasının sabit olmadığını ve öne arkaya ters dönerek kapandığını fark eden polis, düzeneğin, hız kontrolü yapılan bölgelerde radar kameralarından gizlenerek trafik cezalarından sıyrılmak için kurulduğunu belirledi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Kamyonu otoparka çeken polisler, kamyonun aynı zamanda sahibi de olan sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 23/3-C-1 maddesi gereği, cezai işlem yapıldı. M.Ç.’ye “Plakayı Okunmamasını Sağlayacak Şekilde Değişiklik Yapmak” ve “Yetki Belgesiz Kullanmak” suçundan ceza kesti. Ayrıca aynı kişiye, kamyonun yetki belgesinin süresinin dolması nedeniyle “taşıtı yetki belgesini kaydettirmeden kullanmaktan” da cezai işlem uygulandığı belirtildi. Kesilen cezaların ardından kamyon plakasına kurulan düzenek emniyet ekiplerince sökülerek normal konumuna getirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...