Diyarbakır'da 'ciğer' krizi: Bir ayda üçüncü zam

Düzenleyen:
Diyarbakır'da 'ciğer' krizi: Bir ayda üçüncü zam

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'da kuzu ciğerine bir ayda üç defa zam geldi. Ciğerin kilosu 120 liraya kadar yükseldi. Hem vatandaş hem kebapçılar, suçu fırsatçılara attı.

Diyarbakır'da yazın yaşanan kuraklık sebebiyle kuzular erken kesime gönderildi. Son bir ayda kesimler azaldı, kuzu ciğeri bulunamaz oldu. Yem fiyatlarında da artış yaşanınca ciğere bir ayda üç defa zam yapıldı. Şehirde önceden günlük 5 ton kuzu ciğeri tüketilirken şimdi tüketim 3 tona düştü. Vatandaşlar bu duruma isyan etti. 

"FIRSATÇILAR, FİYATLARLA BORSA GİBİ OYNUYOR"
Ciğer kebap salonu işletmecisi Cemil Çelikten "Eskiden ciğer fakir yemeğiydi, şimdi ise lüks. Son aylarda kuraklık sebebiyle ciğer fiyatlarında hem bizi hem tüketiciyi kötü etkileyen artışlar meydana geldi. Bu yemek sektörünü kötü etkiledi. Hayvanlar düzgün beslenemedi, yapay yem devreye girdi onda da büyük artış oldu. Stokçular ve bu işi tekelinde tutanlar var piyasada. Bu fırsatçılar, fiyatları borsa gibi oynatıyor. Yetkililerden çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...