Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çamaşır ipine asarak başladı şimdi siparişlere yetişemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çamaşır ipine asarak başladı şimdi siparişlere yetişemiyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana’nın Kozan ilçesinde 5 yıl önce denemek için eşinin çamaşır ipinde hurma kurutan Hamza Kılıçkaya şimdi mahalledeki kadınlara iş imkanı sunarak evinin önünde kurduğu kurutma düzeneği ile mahalleyi bir açık hava fabrikasına dönüştürdü.

Denemek için 5 yıl önce eşinin çamaşır ipinde hurma kurutan Hamza Kılıçkaya, sosyal medya hesabı üzerinden ürünlerini paylaşmaya başladı. Taleplerin artması üzerine Ağlıboğaz Mahallesi'ndeki işini komşuları ile bölüşerek yapmaya başlayan Kılıçkaya, şimdi mahalledeki 100 kadına iş imkanı sunarak mahalleyi açık hava fabrikasına dönüştürdü.

100 KADIN EVİNE EKMEK GÖTÜRÜYOR

Mahalle sakinlerine de istihdam sağlayan Kılıçkaya, evinin önünde kurduğu kurutma düzeneği ile her gün yaklaşık 100 kadının evine ekmek götürmesine vesile oluyor. Bahçede hurma toplayan Gülseren Bağrıyanık, “Ben aslında arıcılık yapıyorum. Kışın işsiz oluyorum. Hurma ile kadınların yüzü güldü. Önceden hurma para etmiyordu şimdi çok değerli. Bize de iş çıktı. Kışın boşta kalmıyoruz. Bize de iş imkanı oldu” şeklinde konuştu.

5 YIL ÖNCE ÇAMAŞIR İPİNDE BAŞLADI

10 komşu kadın ile sipariş almaya başladığını anlatan Hamza Kılıçkaya, “5 yıl önce çamaşır ipinde başlayan hayalimiz bir mahalleyi açık hava fabrikasına dönüştürdü. Kozan'da hurma kurutma sektöründe her yıl aşama aşama gelişti. Bu yıl 5. bölümü kurduk evimizin önüne ve bu sürede üreten kadınlarımızın desteği ile büyüdük markalaştık. 5 yıl önce 10 kişiydik ve toplamaya ben de gidiyordum. Şu an burada 100 kişi çalışıyor ve bahçede ayrıca toplama ekibimiz var. Bu üretimi Kozan'ın markası yapmak istedik” dedi.

300 TON ÜRETİM HEDEFLERİ VAR

300 ton üretim hedefi olduğunu aktaran Kılıçkaya, “Her geçen yıl hurmaya ilgi artıyor. Her yer hurma bahçesi oldu. Hurma fidanları bile bulunmuyor. Boş arazi kalmıyor. Kuru hurma yeni bir sektör olmasına rağmen şu an siparişleri yetiştiremiyor. Sektör haline geldi ve herkes hurma kurutuyor. Siparişler yetişmediği için alım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

“TÜM MAHALLENİN KADINLARI BU İŞTEN ÇOK MEMNUN”

Kuru hurmanın, kuru kayısı ve incirin tahtını sallayacağını ifade eden Kılıçkaya "Hurma fiyatında bu sene yüzde 50 artış oldu. Toptan 40-50 TL bandında satışı var perakende 80 TL'yi bulacak gibi görünüyor" diye konuştu. Elif Yılmaz, 6 senedir burada çalıştığını söyleyerek, “Ev hanımıydım bir işe gitmiyordum. Şimdi burada çalışıyorum evime harçlığımı götürüyorum. Hepimizi çok güzel etkiledi. Tüm mahallenin kadınları bu işten çok memnun” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...