İstanbul'da deniz ve hava ulaşımına sis engeli

Düzenleyen:
İstanbul'da deniz ve hava ulaşımına sis engeli

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edilirken, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da uçuşlar bir süre yapılamadı.

İstanbul'da dünden bu yana devam eden sis, hava ve deniz yolu ulaşımını olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle saat 08.00 itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlara kapatılmıştı. Bazı seferlerin ertelendiği ve 20 uçuşun iptal edildiği havalimanı, sisin azalması ile birlikte saat 11.10'da kalkışa, 11.40'ta ise inişlere yeniden açıldı.

20 UÇUŞ İPTAL EDİLMİŞTİ

Yapılan açıklamada İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak bazı seferlerin ertelendiği, 21 uçağın İstanbul Havalimanı'na yönlendirildiği, 20 uçuşun da iptal edildiği belirtilmişti. THY'nin 14.35'e kadar olan iç hat seferleri de iptal edilmişti.

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul ve Ankara'da etkisini gösteren yoğun sis, Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanı operasyonlarımızı etkilemektedir. Durumun gün içerisinde devam etmesi ve uçuşlarımızda iptal veya gecikmeler yaşanması beklenmektedir. Siz değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede, "İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan sis yüzünden dün akşamdan itibaren toplam 12 uçak İstanbul Havalimanı'na divert (yönlendirme) etmiştir. Divert uçuşlar devam etmekte olup havalimanımızda operasyon kesintisiz sürmektedir." denildi.

İstanbul'da deniz ve hava ulaşımına sis engeli

İSTANBUL BOĞAZINDA GEMİ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI

Deniz ulaşımını olumsuz etkileyen sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı.

Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada ise "Değerli yolcularımız, İstanbul Boğaz'ında oluşan yoğun sis nedeniyle seferlerimiz yapılamamaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı. İDO ve BUDO'nıun bazı seferleri iptal edildi.

Kent genelinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi azalırken sürücüler sis farlarını yakarak trafikte ilerlemeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...