Meteoroloji 5 il için uyardı: Fırtına çatıları uçurabilir

Düzenleyen:
Meteoroloji 5 il için uyardı: Fırtına çatıları uçurabilir

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji, 5 ilde kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğini duyurdu; vatandaşlar dikkatli olmaları için ikaz edildi. Öte yandan hava sıcaklığının da 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, 5 il için uyarılarda bulundu. Meteoroloji'nin tahminine göre Sivas, Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir'de yarın sabahtan kuvvetli rüzgar ile fırtına bekleniyor. Batı ve güneybatıdan esecek kuvvetli rüzgar ile fırtınanın hızının saatte 40 ila 70 kilometreye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Fırtına sebebiyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması istendi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Adana ve Mersin'in kuzey çevreleri ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE DÜŞECEK
Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalarak mevsim normalleri civarına, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar...) vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarı geldi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 km/sa), Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, yer yer 90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı geldi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...