Gören bir daha bakıyor: Bir çiftçi 30 kilogram ağırlığında lahana üretti

Düzenleyen:
Gören bir daha bakıyor: Bir çiftçi 30 kilogram ağırlığında lahana üretti

YAŞAM Haberleri

Mersin'de çiftçilikle uğraşan bir vatandaş, 30 kilogram ağırlığında lahana üretti. Devasa lahanayı görenler dönüp bir daha bakmaktan kendilerini alıkoyamıyor.

Mersin'in Toroslar ilçesinde, çiftçilik yapan Nuh Eroğlu, tarlasında 30 kilogram ağırlığına ulaşan bir lahana üretti. Görenelrin hayrete düştüğü lahana için Eroğlu, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi.

SIRRI GÜVERCİN GÜBRESİNDE
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da tarlaya gelerek incelemede bulundu. Abalı, gazetecilere, kentte ilk defa bu kadar büyük lahanayla karşılaştıklarını söyledi.

Çiftçinin haber vermesiyle bölgeye geldiklerini dile getiren Abalı, "Lahana 30 kilogramın üzerinde. Üreticimiz güvercin gübresiyle yetiştirmiş. Verimi yüksek bir lahana olmuş. Biz güvercin gübresinin bu kadar etkili oluşunu araştırıp, detaylandıracağız. Mersin'de ilk defa görüyorum bu kadar büyük lahana. Şaşkınlıkla karşılıyorum." diye konuştu.

Çiftçi Nuh Eroğlu ise lahanaların ekimini mayıs ayında yaptığını belirterek,"Lahana büyük yetişiyordu ama bu kadar büyük olmuyordu. Bu sene ilk defa böyle büyük yetişti. Görenler 'böyle büyür mü' diyor. Demek ki büyüyor." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...