İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 9 yabancı uyruklu şahıs yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 9 yabancı uyruklu şahıs yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul’da 11 ilçede düzenlenen operasyonla radikal terör örgütleri El Kaide/HAD ve DEAŞ ile irtibat halinde olan 9 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından radikal terör örgütleri El Kaide/HAD ile DEAŞ saflarında bulunan kişilerle irtibatı olan ve örgütsel faaliyetlerde yer alan kişilere yönelik yeni bir çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında güvenlik güçleri, teknik ve fiziki takiple İstanbul’da bu sabah 11 ayrı ilçede belirlenen 16 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Peş Peşe yapılan baskınlarda DEAŞ ve El Kaide/HAD grubuyla bağlantılı oldukları iddiasıyla 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

YABANCI UYRUKLU 9 ŞAHIS YAKALANDI

Güvenlik güçleri tarafından adreslere yapılan operasyonlarda çok sayıda örgütse doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan yabancı uyruklu 9 şüpheli sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.  Zanlıların emniyetteki ifade işlemleri devam ederken, örgüt üyelerinin Türkiye’deki bağlantıları ve irtibatlı oldukları kişiler araştırılıyor.

İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 9 yabancı uyruklu şahıs yakalandı

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...