Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sebze ve meyve temizliği nasıl olmalı?

Sebze ve meyve temizliği nasıl olmalı?

YAŞAM Haberleri

Vitamin ve mineralleriyle sağlığımız için faydalı olan meyve ve sebzeler, yetiştirilme esnasında birçok çevresel pisliğe maruz kalıyor. İyi yıkanmamış meyve ve sebzeleri tükettiğinizde enfeksiyon, sindirim bozuklukları gibi tehlikelerle sağlığınızı tehdit ediyor. Hâl böyle olunca da onları iyice temizlemek, güzelce yıkamak büyük önem kazanıyor.

DUYGU YILMAZ

“Sebze ve meyveler nasıl yıkanmalı” deyince bu işlemi çok basit gibi görüyor olabilirsiniz. Maalesef sebzeyi, meyveyi alıp suyun altında iki dakika tutmanız onu kirden ve kimyasaldan arındırmanıza yetmiyor. En çok kullanılan yöntem tabii ki sirkeli suda bekletip sonra temiz su ile durulamak. Antibakteriyel özelliği sayesinde bakterilerden arındıran sirke maalesef tarım ilaçlarından arındırmada tek başına çare olamıyor.

Sebze ve meyve temizliği nasıl olmalı?
Kabuklu meyveleri yıkarken fırça kullanılmalı

EKSTRA ÖZEN İSTİYOR
Çoğu insan zaten kabuğunu yemiyoruz ki diyerek kavun, karpuz, portakal gibi meyve ve sebzelerin temizliğine önem vermiyor. Hiç yıkamamak ya da üstünkörü yıkamak, kabuklarda bulunan kirin ve kimyasalın yiyeceğin içerisine girmesine sebep olur. Bu yüzden kabuklu meyve sebzeleri fırça yardımıyla ovalamalısınız.
Dikkat etmeniz gereken bir ayrıntı ise meyve ve sebzeleri ayrı ayrı yıkamak. Unutmayın ki aldığınız gıdalar farklı tarlalarda, farklı tarım ilaçları ve bakterilerine maruz kaldı. Bu yüzden bu gıdaların zararlarını bir araya getirmeden ayrı ayrı türüne göre yıkamanızda fayda var.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...