'Blogger' olduklarını söyleyen Türk vatandaşları Ukrayna’dan Avrupa’ya kaçarken yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Blogger' olduklarını söyleyen Türk vatandaşları Ukrayna’dan Avrupa’ya kaçarken yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ukrayna’dan Avrupa’ya yasa dışı yollarla kaçmak isterken Ukrayna Sınır Muhafızları tarafından yakalanan Türk vatandaşları blogger olduklarını söyleyerek çekime gittiklerini iddia ettiler.

Son dönemlerde Ukrayna üzerinden Avrupa ülkelerine kaçan Türk vatandaşlarının sayısında artış yaşandığı gözlemlendi. Özellikle son zamanlarda Avrupa hayali kuran ve yasadışı yollara başvuran Türk vatandaşları Ukrayna Sınır Muhafızları ekiplerince yakalandı.

BLOGGER OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Sınır muhafızlarının açıklamalarına göre, "Blogger" olduklarını söyleyerek çekime gittiklerini iddia eden Türk vatandaşları, şoföre verdikleri 700 dolar ile bir araç kiralayarak Polonya sınırına kadar gitmek üzere şoförle anlaştı. Sorguya alınan vatandaşların ifadelerinden anlaşıldığı üzere, şahısların araçla önce Avrupa Birliği sınırına gitmek istedikleri oradan da Almanya’ya geçmeyi planladıkları ortaya çıktı. Suçlarını itiraf eden ve aralarında 1 çocuğun da bulunduğu 6 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...