Ankara’da 3 katlı binada patlama: 2 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Ankara’da 3 katlı binada patlama: 2 kişi hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri

Son dakika! Ankara’nın Keçiören ilçesinde 3 katlı binada patlama meydana geldi. Binada doğalgaz yerine LPG sistemi kullanıldığı ve binanın mutfak bölümünde yıkılmalar olduğu öğrenildi. Keçiören Belediye Başkanı yaptığı açıklamada apartman sakinlerinin göçükten kurtarıldığını aktardı. Patlama sonucu bir bölümü çöken binadaki baba ile kız çocuğu hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Ankara'da dün akşam saat 22.26 sıralarında Keçiören ilçesi Kızlarpınarı Caddesi’nde 3 katlı bir binanın tüm katlarının mutfak bölümlerinde patlama oldu. Binada doğalgaz yerine LPG sistemi kullanıldığı ve binanın mutfak bölümünde yıkılmalar olduğu öğrenildi.  Patlama sonucu bir bölümü çöken binadaki baba ile kız çocuğu hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Kızlarpınarı Caddesi'ndeki 114 numaralı binada meydana gelen patlama sonrası emniyet, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İlk tespitlere göre gaz sızıntısı nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen patlama sonucu binanın bir bölümü çöktü. Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri arama köpekleri ile göçükte arama-kurtarma çalışması yaptı.

Arama kurtarma çalışmalarında Umutcan Yeter (21), Beyzagül Yokuş (15), Irak uyruklu Usame Kahtan (5), hamile Zine Abdülkerim Ahmed El Vahap (26), Muhammed Kahtan (35) ile Melek Kahtan (2) yaralı olarak çıkarıldı ve ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

BAKAN KOCA: EKİPLERİMİZLE TAKİPTEYİZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamayla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Keçiören’de meydana gelen patlamada, aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Keçiören ilçesi Bağlarbaşı mahallesindeki bir binada meydana gelen patlama ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

 

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI: 6 YARALI VAR

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada; "3 kat olduğu gibi çökmüş durumda. İlk belirlemelere göre gaz sıkışmasında kaynaklan bir patlama olduğu belirlendi. Binada fazla kişinin olmadığı yönünde bilgi var ancak ekiplerin çalışması devam ediyor. 2'si çocuk  kişi yaralandı. Çok sayıda apartman sakini göçükten kurtarıldı." dedi.

Ankara’da 3 katlı binada patlama: 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara’da 3 katlı binada patlama: 2 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...