Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bunu yapanlar dikkat: Mesaide gazete okumak tazminatsız kovulma sebebi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bunu yapanlar dikkat: Mesaide gazete okumak tazminatsız kovulma sebebi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mesai saatleri içerisinde internetten gazete okuyan ve sık sık mesaiye geç geldiği, işi savsakladığı iddia edilen işçi tazminatsız kovuldu. Konuyu yargıya taşıyan işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Alınan emsal nitelikteki karar ile Yargıtay, mesai saatinde işi savsaklayan işçinin atılmayı hak ettiğine hükmetti.

Mesaiye sürekli geç geldiği, internetten gazete okuduğu ve işi savsakladığı iddia edilen işçi işten atıldı. Konuyu İş Mahkemesi'ne taşıyan işçi, internetten gazete okumadığını savunarak, sık aralıklarla mesaiye geç gelme, izinsiz mesai sonrası iş yerine girme eylemlerine dair iddiaları reddetti.

Mahkeme, feshin geçerli olduğuna hükmederek davanın reddine karar verdi. İşçinin kararı istinafa götürmesi sonrası Bölge Adliye Mahkemesi, işten çıkarmaya gösterilen sebeplerin somut olarak ispatlanamadığı ve bu nedenle de geçerli veya haklı fesih olamayacağına karar vererek çalışanı işe iade etti. İşveren kararı temyiz edince devreye Yargıtay girdi.

YARGITAY ONADI, TAZMİNATSIZ KOVULMANIN ÖNÜ AÇILDI

Yüksek mahkeme, internetten gazete okuyan ve işe sürekli geç kalan işçinin tazminatsız kovulmasının önünü açtı.

"Fesih bildiriminde adı geçen şahsın mesaide iken gazete okuma, sık aralıklarla mesaiye geç gelme, izinsiz mesai sonrası iş yerine girme eylemlerine dair tutanaklar tutulduğu gibi tutanak içerikleri tanıklarca da doğrulanmıştır" denilen kararda şu ifadelere yer verildi:

"Bu davranışın iş yeri kurallarına uymadığı sabit olmakla birlikte eylemin haklı fesih sebebi ağırlığında olmadığı ancak işverenin bu davranışı yapan işçi ile iş ilişkisini sürdürmesi beklenemeyeceğinden işverence yapılan feshin geçerli sebebe dayandığı kabul edilerek davanın reddine karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile kabulüne karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir. Bölge Adliye Mahkemesi kararının ortadan kaldırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...