Son depremler: Erzurum'da 4,7 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen:
Son depremler: Erzurum'da 4,7 büyüklüğünde deprem

YAŞAM Haberleri

Son dakika haberine göre; Erzurum Köpküköy'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Geçtiğimiz hafta Erzurum'da aynı noktada 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

Türkiye sallanmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.31'de, merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 6,90 kilometre derinlikte gerçekleşti. Çevre illerden de duyulan sarsıntı, korkuya neden oldu.

YİNE AYNI BÖLGE SALLANDI

Erzurum'da geçtiğimiz günlerde 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiş, depremin merkezi yine Köprüköy olarak saptanmıştı. Bu depremde 5 kişi yaralanmış, Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirmişti.

Erzurum Valisi Okay Memiş, söz konusu ilçede daha önceki depremde hasarlı olan binaların tahliye edildiğini belirterek, "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Şu an için aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor." dedi.

HASARLI BİNALAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Memiş, kendisinin de Köprüköy'e hareket ettiğini anlatarak, "Köprüköy'de daha önceki depremde hasar gören tüm binaları tahliye etmiştik. Vatandaşlarımızı çadırlara, konteynerlere yerleştirmiştik. Ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri almıştı. Devletimiz vatandaşımızın yanındadır, son sarsıntı nedeniyle vatandaşlarımızın olası tüm ihtiyaçları karşılanacaktır." ifadesini kullandı.

Vali Memiş, Köprüköy'de hasar tespit çalışmalarının ve ekiplerin tedbirlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...