Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayı ile güreşen Tokatlı taburcu oldu: ‘Cesareti olsa geri gelirdi’

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ayı ile güreşen Tokatlı taburcu oldu: ‘Cesareti olsa geri gelirdi’

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tokat’ta ayının saldırısından güreşerek kurtulan çiftçi hastaneden taburcu olurdu. Tokatlı çiftçinin güreştiği ayıdan ise haber yok.

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bostankolu köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası çiftçi Şenel Yıldız evlerinin yaklaşık 100 metre yanında bulunan bahçeden gelen sesi merak ederek sese yöneldi. Sese yönelince karşısında ayıyı gören Yıldız şaşırıp kaldı.  Ayı tarafından saldırıya uğrayan Yıldız’ın kolları ve bacakları yaralandı. Köylüler tarafından hastaneye kaldırılan Yıldız, Tokat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 3 gün süren tedaviden sonra taburcu edilen Yıldız köyüne ve ailesine kavuştu.

Ayı ile güreşen Tokatlı taburcu oldu: ‘Cesareti olsa geri gelirdi’

AYIYLA GÜREŞTİ

Ayının saldırısından güreşerek kurtulduğunu belirten Yıldız, ”Ben güreşen bir insanım. Köy düğünlerinde, festivallerde güreş olur. Güreşlerde hep başpehlivan çıkardım. Kolay kolay çevrede beni yenen pek nadir olurdu. Güreşerek canımızı zor kurtardık. Allah'ım bugününe şükür diyorum. Yani o an ayıyı gördüğüm zaman ‘bu ayı bizi öldürür’ dedim. Çünkü ayıdan kurtulan adam binde bir kurtuluyor. Kurtulsa da fazla yaşamıyor. İşte cesaretin, güreşçiliğin verdiği güçle ayıyı alt etmeyi başardık” diye konuştu.

Ayı ile güreşen Tokatlı taburcu oldu: ‘Cesareti olsa geri gelirdi’

AYI YARALANMIŞ OLABİLİR

Ayı saldırısı sonrasında yaşadıklarının esprili dille anlatan Yıldız, "Şu anda ayı kayıp gören falan yok. Bütün karşı komşular, köyler ayıya bakıyorlar. Hiç görene bilene, duyana rastlanmadı. Ayıya ne olduğu belli değil. Yaralanmış olabilir. Cesareti olsaydı gelirdi herhalde. Ama şu anda ayı falan gören yok. Dediğim gibi ayıdan bir haber yok. O korkuyla nereye gittiği durumunun ne olduğu belli değil. Bayağı bir mücadele ettik, ayı bizi pasif görseydi o kızgınlıkla kolay kolay bırakmazdı. Kaçıp da çıkacağım veyahut da kaçabileceğim bir alan yoktu. Kaçsam arkadan pençesiyle zaten bizi mahvederdi. Kaçmadık, bir anda daldı. Biz de güreştik yani. Güreşçiliğimizi, gücümüzü, kuvvetimizi, cesaretimizi kullanaraktan ayıdan kurtulduk" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...