11 şehire kuvvetli kar ve sağanak uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
11 şehire kuvvetli kar ve sağanak uyarısı

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Meteoroloji'den Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapılırken, 9 il için de kuvvetli sağanak beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinde yağmurla birlikte başlayacak olan yağışlar yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak.

Akşam saatlerinde ise Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum'da yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Yetkililer, ulaşımda aksama ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.

SAĞANAK UYARISI DA YAPILDI

Meteoroloji'den bir de sağanak uyarısı geldi. Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren, Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin’in kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların zamanla 1100 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

SAMSUN VALİLİĞİ UYARDI

Samsun Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, 24 Kasım Çarşamba günü Samsun’un doğu bölgelerinde kuvvetli yağış ve 1100 m üzeri yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden, muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...