Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: 27 il için sarı kodlu uyarı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: 27 il için sarı kodlu uyarı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporuna göre yurdun genelinde yağışlı havanın etkili olacağı ve yurdun genelinde etkili olacak olan yağışların Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı 27 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı kapsamında Adana, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Bayburt ve Yalova illeri uyarıldı. Muğla için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

12 İLDE KAR BEKLENİYOR

Yapılan uyarılarda, Erzurum, Gümüşhane, Artvin, Erzincan, Giresun, Kayseri, Ordu, Samsun, Yozgat, Rize, Sivas ve Bayburt'un bazı kesimlerinde kar beklendiği belirtildi.  Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği vurgulandı.

BU GECE SAATTLERİNDE ETKİLİ OLACAK

Açıklamada, ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan ve yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Kuvvetli yağışın, bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: 27 il için sarı kodlu uyarı

Bazı illerde beklenen tahmini hava sıcaklıkları

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra merkez ve güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 9

İstanbul: Çok bulutlu, Anadolu yakası yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 19

Antalya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 15

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...