HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İzmir'i yağmur vurdu!

Düzenleyen: /
İzmir'i yağmur vurdu!
İzmir, Yağmur, Sağanak, Haberler, Haber

YAŞAM Haberleri

İzmir'in kuzey ilçelerinde etkili olan sağanak, özellikle Dikili ilçesinde su baskınlarına neden oldu. Sel sebebiyle bazı ev ve iş yerleri su altında kalırken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir’in kuzey ilçeleri için yaptığı uyarıların ardından ilçelerde sağanak kuvvetli bir şekilde etkisini gösterdi. Dikili ilçesinde akşam saatlerinde etkisini arttıran yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşatırken yağış nedeniyle caddeler göle döndü.

EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA KALDI
Meydana gelen su baskınları nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, vatandaşlar su basan yerleri kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Öte yandan ilçede fırtına da etkili oldu.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü
Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, İzmir’in kuzey ilçelerinde (Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, Karaburun) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" şeklinde uyarıda bulunmuştu.
İzmir'i yağmur vurdu!
FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI
Seferihisar ilçesinde ise fırtına nedeniyle iki tekne alabora olurken, kıyıda bağlı olan 2 iki amatör balıkçı teknesi de battı.Seferihisar'ın Sığacık Mahallesinde saat 20.00 sıralarında başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 78 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle özellikle denizciler zor anlar yaşarken, maddi zarar meydana geldi. Fırtına nedeniyle oluşan dalgalar nedeniyle iki tekne alabora olurken, kıyıda bağlı olduğu iplerinden kopan iki amatör balıkçı teknesi de battı.
Bölgeye gelen tekne sahipleri, "Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. Burası sit alanı olduğu için bize iskele yaptırmıyorlar. Her yıl teknelerimiz batıyor. Tekneler gözümün önünde battı" dedi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...