İç Anadolu ve Akdeniz'de kum fırtınası: Araçlar mahsur kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
İç Anadolu ve Akdeniz'de kum fırtınası: Araçlar mahsur kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Son dakika haberine göre; kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşan kum fırtınası, Konya, Aksaray ve Niğde'de bazı bölgelerde trafiğin durmasına neden oldu. Yollarda göz gözü görmezken, araçlar mahsur kaldı. Niğde'de meydana gelen kazalarda 7 kişi yaralandı.

Dün öğle saatlerinden itibaren ülkenin büyük bir kısmını etkisi altına alan kuvvetli rüzgar, bugün Konya'da da etkili oldu. Merkezde rüzgarın etkisi hissedilirken, ilçe ve çevre yollarında kum fırtınası oluştu. Konya Ankara Karayolunda çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı.

Konya-Ankara Karayolunda kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra düştü. Bölgede aralarında çekici, tanker ve otomobillerin bulunduğu çok sayıda aracın kaza yaptığı ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Konya'dan Ankara istikameti ile Cihanbeyli ilçesinden Konya yönüne karayolu ulaşıma kapatıldı. Kaza mahalline çok sayıda polis, sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre 8 kişinin yaralandığı kazada yaralılar ambulanslarla hastanelere nakledildi.

İç Anadolu ve Akdeniz'de kum fırtınası: Araçlar mahsur kaldı

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Trafik güvenliğini sağlamak için Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, tedbir amaçlı bazı yolları trafiğe kapattı. Konya-Aksaray ve Konya-Ankara yolu, bazı noktalarda oluşan kum fırtınası nedeniyle trafiğe kapatıldı, bu yollarda araçların geçişine izin verilmiyor.

İç Anadolu ve Akdeniz'de kum fırtınası: Araçlar mahsur kaldı

NİĞDE'DE 7 KİŞİ YARALANDI

Niğde'de etkili olan rüzgar sonrası başlayan kum fırtınası nedeniyle meydana gelen kazalarda 7 kişi yaralandı.

Niğde Valiliği yaşanan yoğun kum fırtınası nedeniyle Bor- Zengen ile Çukurkuyu karayolu geçici süreliğine trafiğe kapatıldığını açıkladı. Valilik, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyarılarda bulundu.

Bölgede AFAD, sağlık ve polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İç Anadolu ve Akdeniz'de kum fırtınası: Araçlar mahsur kaldıKum fırtınası sürücülere zor anlar yaşattı

AKSARAY'DA ARAÇLAR DİNLENME TESİSLERİNE YÖNLENDİRİLİYOR

Öte yandan Aksaray'da da kuvvetli rüzgar, kum fırtınasına sebep oldu. Fırtına nedeniyle Aksaray-Adana kara yolu polis ekiplerince trafiğe kapatıldı.

Trafik ekipleri, kara yolunda birikme yapan araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...