Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

Düzenleyen:
Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘turuncu’ kod vererek uyardığı Antalya’da Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluştu. Dev dalgaların dövdüğü sahilde araçlar zaman zaman su serpintisinde ilerlemekte güçlük çekti. Konyaaltı'nda yapımı devam eden köprünün hemen yanına geçici olarak yapılan ve geçici olarak ulaşımı sağlayan yan yol ve köprü sel sularının altında kaldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verdiği 'turuncu kod'lu uyarının ardından gece saatlerinde Antalya'da fırtına etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle kentin ana arterlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. İtfaiye ekipleri, ağaç devrilmesi ve çatı uçması ihbarlarına müdahale etti.

DEV DALGALAR OLUŞTU

Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Dalgaları izlemek isteyen bazı vatandaşlar, sahili kuş bakışı gören varyanta gelerek fotoğraf çektirdi. Fırtına nedeniyle kent merkezinde bir süper marketin önündeki çadırın yıkıldığı görüldü. Antalya Havalimanı'nda da uçak seferleri aksadı. Fırtına nedeniyle alana inemeyen uçaklar, başka kentlere yönlendirildi. Şiddetli fırtına nedeniyle Antalya Havalimanı'ndan kalkacak uçaklara da izin verilmedi

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

ARAÇLAR İLERLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ

Dev dalgaların dövdüğü sahilde araçlar zaman zaman su serpintisinde ilerlemekte güçlük çekti.  Öte yandan, fırtına ve yağmura aldırış etmeyen devine avcılarının yine adresi Konyaaltı Sahili oldu.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

YARIN SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji, fırtınanın hızının sabah saatlerinde en yüksek olduğu noktaları Kemer ilçesi Sığlık Feneri 123.8 km, Konyaaltı ilçesi Balıkçı Barınağı 110 km, Konyaaltı ilçe merkezi 90 km, Antalya kent merkezi 82.8 km olarak açıkladı. Antalya'nın batı yönündeki Kemer ilçesi ve çevresinde daha etkili olması beklenen fırtınanın yarın sabah saatlerinde dinmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

ÇOK SAYIDA AĞAÇ DEVRİLDİ

Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan reklam panoları da şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi. Tahta parçalarının etrafa uçuşması nedeniyle yoldan geçen araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçesinde çok sayıda ağaç devrildi. Caddelere devrilen ağaçlar trafiği aksatırken, park halindeki araçların üzerine devrilen ağaçlar hasara yol açtı. Kentin işlek bulvarlarındaki çöp konteynerleri ise fırtınayla birlikte savruldu. Yolda seyreden araç sürücüleri, aniden önlerine çıkan konteynerlere çarpmamak için çaba harcadı.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

HASTANENİN DIŞ CEPHESİ UÇTU

Fırtına nedeniyle Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde servislerin bulunduğu binanın dış cephe kaplamaları yerinden koptu. Sökülen kaplamalar ve beton parçaları otopark kısmına düştü. Otoparkın çevresi itfaiye ekibi tarafından güvenlik amaçlı kapatılırken, binadan sarkmakta olan kaplamaları onarım çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Konyaaltı ilçesinde Bahtılı- Çakırlar kara yolu üzerinde yapımı devam eden köprünün hemen yanına geçici olarak yapılan ve ulaşımı sağlayan yan yol sel sularının altında kaldı. Dağdan dere yatağına gelen sel sularına bir süre direnen asfalt yol, daha sonra parçalanarak suyla birlikte denize sürüklendi. Yol jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya'da köprü çöktü, yollar kapandı

DENİZ KKAHVERENGİYE DÖNDÜ

Etkili olan sağanak yağmurun ardından dağlardan akan sel suları Boğaçayı üzerinden dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline döküldü. Her dönem görüntüsü ile turistlerin çekim merkezi olan denizin rengi kahverengiye döndü. O anları unutulmaz kılmak isteyen vatandaşlar ise fotoğraf ve video çekti.

Gördükleri karşısında şaşıran Damla Karakaya, “Antalya’yı hiç böyle görmemiştim. Bu muhteşem bir görüntü. Herkesin buraya gelerek bunu görmesi lazım. Hayat kısa böyle şeyler görünmesi lazım. Denizin rengi kahverengiye dönüşmüş. Çok şiddetli yağmur sonrasında sel suları denize karışmış” diyerek durumu anlattı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI, EVLERİ SU BASTI

Antalya'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle yollarda olan sürücüler, zor anlar yaşadı. Antalya- Kemer kara yolundaki Batı çevre yolunun etrafında çok sayıda araç kalırken, bölgedeki evlerin zemin katlarını da su bastı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, çok sayıda ihbara gidiyor.

OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRENCİLERİN ZOR ANLARI

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde yağış nedeniyle göle dönen okul bahçesinde öğrenciler zor anlar yaşadı. İlçede sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olan yağmur günün ilerleyen saatlerinde şiddetini artırarak devam etti. Bazı bölgelerde yaşamı olumsuz etkileyen yağmur nedeniyle Yeniköy İlköğretim Okulu öğrencileri de büyük zorluk yaşadı. Yağış sonrası okul bahçesi göle dönerken, okuldan çıkıp evlerine gitmek isteyen öğrenciler bahçede yürümekte güçlük çekti. Bazı veliler çocuklarını sırtında taşıyarak okulun bahçesinden çıkardı. Öğrencilerin yaşadığı zor anlar bir öğrenci velisinin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...