Anne karnından korona kaptı, apandisiti patladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Anne karnından korona kaptı, apandisiti patladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hamileyken koronavirüse yakalanan ve karnındaki bebeği sezaryen ile alınan kadının, dünyaya gözlerini yeni açan oğlu Hamza Ali'nin apandisiti patladı. Dört günlükken ameliyat edilen Hamza Ali bebek, dünyadaki 3. örnek olarak tıp literatürüne girecek.

İzmir’de Semra Alatürk, ikinci bebeğini kucağına almak için gün sayarken korona oldu. Hastaneye kaldırılan Alatürk’ün karnındanki bebeği, 35 haftalıkken sezaryen ile alındı. “Hamza Ali” adı verilen bebeğin kan şekerinde düşme, karnında şişlik ve uyku apnesi oluşmaya başladı. Yapılan tetkiklerde karnında serbest hava olduğu ve apandisitinin patladığı anlaşıldı.

DÖRT GÜNLÜKKEN AMELİYATA ALINDI

Bebek daha dört günlükken ameliyat edildi. Anne ile oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Nihan Ünver Akar "Annenin Covid olması sebebiyle salgıladığı sitokinler, bebeğin bağırsaklarında dolaşım bozukluğuna sebep oldu. Koronadan başka bu patlamaya sebep olabilecek bir bulgu yok. Hamza Ali’den önce dünyada böyle iki vaka var; üçüncü oldu. Literatüre bildireceğim" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...