Meteoroloji duyurdu; Hava sıcaklıkları düşecek, cuma günü kar geliyor

Düzenleyen:
Meteoroloji duyurdu; Hava sıcaklıkları düşecek, cuma günü kar geliyor

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji önümüzdeki hafta ile ilgili hava durumu tahminlerini duyurdu, İstanbul'da sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği ve Ankara'da kar yağışının beklendiği açıklandı.

Meteoroloji haftalık hava durumu tahminini yayımlandı. Rapora göre, hava sıcaklıklarının yağışla birlikte ülke genelinde azalacağı, mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ise yurdun birçok bölgesinde kar yağışı bekleniyor.  

Türkiye, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı havanın etkisine girecek.


Meteoroloji duyurdu; Hava sıcaklıkları düşecek, cuma günü kar geliyor

 

Özellikle kıyı Ege ve Marmara'da kuvvetli yağış görülecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Ege'de metrekareye 50 ila 100 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Kıyı Ege, İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz'de hafta başında şiddetli rüzgar görülecek. Bölgede sonraki günlerde ise yağış bekleniyor.

Doğu kesimlerde beklenen karla karışık yağmur ve kar, Çarşamba günü itibarıyla iç Ege'de kendini gösterecek.

İSTANBUL'DA HAVA 10 DERECEYE DÜŞECEK
İstanbul'da iki gün boyunca kuvvetli yağış görülecek. Hafta boyunca yağış devam edecek. 15 derece olan hava sıcaklığı hafta ortasında 10 dereceye düşecek.

ANKARA'YA KAR GELİYOR
Ankara'da hafta başında 16 derece olan sıcaklık salı gününden itibaren düşmeye başlayacak ve 6 dereceye kadar düşecek. Kentte, Cuma gününden itibaren kar yağışı etkili olacak.
Meteoroloji duyurdu; Hava sıcaklıkları düşecek, cuma günü kar geliyor
 

İZMİR'DE YAĞMUR VAR
İzmir'de haftanın ilk iki günü kuvvetli yağış var. Özellikle kuzey ilçelerde yağış kendisini daha da hissettirecek. Meteoroloji, yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.




Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...