'Tefeci Menizeler'in ajandası deşifre oldu: 3500 TL'ye 64 bin TL faiz

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Tefeci Menizeler'in ajandası deşifre oldu: 3500 TL'ye 64 bin TL faiz

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir’de onlarca kişiyi mağdur eden Menizeler çetesi polis tarafından çökertildi. Şebekenin, borç verdiklerine karşı uyguladığı yüksek faiz ise pes dedirtti.

İzmir Yenişehir ve Tepecik bölgelerinde ‘Tefeci Menizeler’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik salı günü operasyon düzenlendi. Özel Harekât polislerinin de katıldığı operasyonda 12 ayrı adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Ekipler, altısı kardeş yedi kişiyi gözaltına aldı.

YÜZLERCE KİŞİYİ MAĞDUR ETTİLER

İkametgâhlarda 165 adet senet, borçluların adının yazılı olduğu 34 adet ajanda, 57 bin TL, 5 bin 350 dolar (82 bin 500 TL) ve beş gram metanfetamin ele geçirildi. Şebekenin özellikle bankalardan kredi alamayan, gelir seviyesi düşük emekli, taksici ve küçük esnafa faizle para verdiği öğrenildi.

Zanlıların, 2 bin TL’ye karşı 54 bin TL, 3 bin 500 TL’ye de 64 bin TL geri istemeleri ise dikkat çekti. Bu şekilde yüzlerce kişiyi mağdur eden çetenin, borcunu ödemeyenleri de darbettikleri belirlendi.

Yedi şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor. 

'Tefeci Menizeler'in ajandası deşifre oldu: 3500 TL'ye 64 bin TL faiz

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...