Yargıtay’dan kayınbirader kararı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yargıtay’dan kayınbirader kararı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kayınbiraderin eniştesine şiddet uygulamasının kadına kusur olarak yüklenemeyeceğini hükmederek davalı eşin ağır kusurlu olduğunu hükmetti.

Bir süre geçimsizlik yaşayan çift mahkemeye müracaat etti. Aile mahkemesi davacı kadının kardeşimin erkeğe şiddet uyguladı, davalı erkeğin ise eşine ve çocuklara bedeni şiddet uyguladığı ve eşine hakaret ettiği gerekçesiyle evlilik birliğinin sarsılmasında erkeğin ağır kusurlu olduğunu hükmederek tarafları boşanmasına karar verdi. Kararı davacı kadın temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Kararda şu ifadelere yer verildi: 

“KADINA KUSUR OLARAK YÜKLENEMEZ”

 “Somut olaya göre kadının kardeşinin erkeğe şiddet uygulaması vakıası, kadına kusur olarak yüklenemez. Gerçekleşen bu duruma göre boşanmaya sebep olan olaylarda davalı erkeğin tamamen kusurlu olduğunun kabulü gerekir. O halde davalı erkeğin ağır kusurlu olduğu kabul edilmesi doğru bulunmayıp bozmayı gerektirmiştir. Tarafların tespit edilen ekonomik ve sosyal durumlarına, boşanmaya yol açan olaylardaki kusur derecelerine, paranın alım gücüne, ihlal edilen mevcut ve beklenen menfaatlerin kapsamına nazaran davacı kadın yararına hükmolunan maddi tazminat azdır. Aile mahkemesi kararının bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...