Pınar Gültekin davasında mahkeme salonu karıştı!

Düzenleyen:
Pınar Gültekin davasında mahkeme salonu karıştı!

YAŞAM Haberleri

Muğla’da, Pınar Gültekin (27) cinayetinin görülmesine devam edildi. Pınar'ın katilinin bu sözlerinin ardından mahkeme salonu karıştı...

Muğla’da erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı (32) tarafından geçen yılın temmuz ayında hunharca öldürülen Pınar Gültekin (27) davasının 8’inci duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanık ile kardeşi Mertcan, duruşmaya uzaktan görüntülü olarak katıldı. Cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanığın babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise salon hazır bulundu. 

SADECE ALIŞVERİŞ SİTELERİNİN MAILLERİ VAR

Mahkemeye, ABD'den beklenen Gültekin’in telefonuna ait Android şifresi geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Amirliği, cep telefonunda yaptığı inceleme sonrası katil zanlısının iddia ettiği şantaj videolarına dair bir iz bulunamadı. Telefonda sadece alışveriş sitelerine ait e-Postalar görüldü.

“BU AİLENİN ONURU AYAKLAR ALTINA ALINDI. BUNU NASIL TELAFİ EDECEĞİZ?”

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir “Sanık Cemal Metin Avcı'ya ait bir görsel ve bilgi bulunmadığı söyleniyor. Herhangi bir video, yazışma yok. 1,5 yıl maktulenin hayatı kamuoyunda tartışıldı. Ailenin onuru, şerefi, haysiyeti ayaklar altına alındı. Mahkeme bunu ısrarla istedi. İnsanlar ‘Bu kız video çekti, para mı istedi? dedi. Biz bunu nasıl telafi edeceğiz. 1,5 yılda hiçbir belge, bilgi yok. Sanığın haksız tahrik savunmaları boşa çıktı" ifadelerini kullandı.

“SANKİ CANİ BİZİZ, ONLAR MASUM”

Baba Sıddık Gültekin de “Her seferinde binlerce kilometre uzaktan geliyoruz. Baştan sona doğru iftiralarla dolu, ezberletilmiş bir savunmadır. Bu iftiralar beni, akrabalarımızı yaraladı. Arkadaşlarımızın karşısına çıkamaz olduk. Sanki cani biziz, onlar masum. Sanki bunlar Muğla'yı yönetiyor. Ben kahroluyorum. Artık bu işi size bırakıyorum. Kendinizi benim yerime koyun. Sizden adalet bekliyorum" diye konuştu.

“MAKTULE, MÜVEKKİLİMİ TEHDİT ETMİŞ”

Cemal Metin Avcı'nın avukatı ise "Amerika'dan gelen cevap bize göre eksik. Raporda yedekleme yapılan yerler yetersiz. Fotoğraflara yönelik bir içerik gelmesi gerekiyor. Avcı tarafından 8 bin 50 liranın Pınar'ın hesabına yatırıldığı belgelerle ortada. Maktulenin ev arkadaşının tehdide yönelik beyanları bulunmakta. ABD'den geri kalan verilerin gönderilmesini istiyoruz. Maktule ile Cemal Metin Avcı arasındaki WhatsApp görüşmelerinin olup olmadığının sorulmasını istiyoruz. Türkiye'de temsilcilik açtılar. Bu mesajlar Cemal Metin Avcı'nın telefonundan çıkmıyor" dedi.

“WHATSAPP YAZIŞMALARINI İSTİYORUM”

Mahkemede konuşan Cemal Metin Avcı "WhatsApp yazışmalarını istiyorum. IiCloud'dan yazı eksik gelmiş. Avukat Rezan Epözdemir birkaç defa duruşmaya gelmedi, sanırım bazı şeyleri unuttu” sözlerini sarf etti. Epözdemir, bu sözlere tepki göstererek "Sanık meseleyi kişiselleştiriyor” karşılığını verdi.

“PINAR’A YOLLADIĞIM PARANIN HADDİ HESABI YOK”

Ardından katil zanlısı "Dosyada olmayan şeylerle suçlanıyorum. Gönderdiğim 8 bin 50 lira sadece kayıtlı olan. Ben 50 bin lira gönderdim. Yolladığım paranın haddi hesabı yok. En yakın arkadaşı bunu söylüyor. Ben iftira atmadım. Benim tehdit edildiğim de, gönderdiğim paralar da belli. Avukat Rezan Epözdemir şimdi televizyonlara çıkacak beni suçlayacak" şeklinde konuştu.

AVUKAT SALONDAN ATILDI

Bu sözlerin ardından ortam yeniden gerildi. Epözdemir "Mahkeme, Avcı'nın ithamlarına karşı sanığı uyarmalıydı. Bu karara itiraz ediyorum" dedi. Mahkeme tarafından itiraz oy birliği ile reddedildi ve Rezan Epözdemir dışarı çıkarıldı.

“MEDYA GERÇEKLERİ GÖRSÜN”

Cemal Metin Avcı son olarak "Ben medyanın gerçeği öğrenmesini istediğim için bunları söylüyorum. Ben buradan çıkıp açıklama yapamıyorum" ifadelerini kullandı.
24 Ocak 2022 tarihine ertelenen duruşmada, diğer sanık Mertcan Avcı'nın bir sonraki celsede salona gelmesi istendi. 

“SANIKLAR YERİNE PINAR’IN ÖZEL HAYATINI YARGILIYORLAR”

Avukat Epözdemir, adliye önünde “1,5 yıldır ABD’ye müzekkere yazılıyor. Bu süre zarfında sanıklar yerine maktulenin özel hayatını yargılıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

“KATİLİ ÇIKARSINLAR. HİÇ UMURUMDA DEĞİL. BİZ ZATEN BİTMİŞİZ”

Artık yorulduklarını belirten baba Gültekin “Bu mahkemede adaletin çıkacağına hiç inanmıyorum. Artık mahkemeye de gelmek istemiyorum. Kendileri çalsın kendileri oynasın. Artık bugün istiyorum ki katili de dışarı çıkarsın. Ceza vermiş vermemiş zaten biz bitmişiz. Hiç umurumda bile değil” derken anne Şefika Gültekin "Buradan adalet çıkmaz. Burada adalet yok” yorumunda bulundu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...