Antalya'da 'sahte alkol fabrikası' deşifre oldu

Düzenleyen:
Antalya'da 'sahte alkol fabrikası' deşifre oldu

YAŞAM Haberleri

Antalya'da dezenfektan adı altında ithal ettikleri etil alkol ile sahte içki üreten çeteye operasyon düzenlendi. Ekipler, 2.5 milyon TL değerinde alkol ele geçirdi.

Sahte alkolden can kayıpları artarken güvenlik güçlerinin de bir yandan operasyonları sürüyor. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları üç aylık takip sonucu kaçak içki üretilen depo ve fabrikayı tespit etti.

Antalya'da 'sahte alkol fabrikası' deşifre oldu

Şüphelilerin, usulsüz şekilde ithal ettikleri etil alkolleri, içerisine evsel içki yapımını önlemek amacıyla konulan ve acı kimyasal olarak bilinen 'denatonyum benzoat' adlı maddeyi ayrıştırarak içilebilir hâle getirdiği belirlendi. Bu etil alkollerin, hijyenik yüzey temizleyici veya dezenfektan adı altında ülke genelinde piyasaya sürüldüğü öğrenildi.

Antalya'da 'sahte alkol fabrikası' deşifre oldu

Bunun ardından operasyon düzenlendi. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan 55 bin 287 litre sahte alkol ile çok sayıda boş bidon, karton kutu, sahte etiket, kapak ve sahte bandrol ele geçirildi. Ekipler, 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...