'Zehir' saçanlar deşifre oldu: Sahte içkiler iki şehirden yayılıyor

Düzenleyen:
'Zehir' saçanlar deşifre oldu: Sahte içkiler iki şehirden yayılıyor

YAŞAM Haberleri

Güvenlik güçleri “Zehir” operasyonunun ikincisini düzenledi. Ekipler, onlarca kişinin canına mal olan içkilerin nerede üretildiğini belirledi.

Yılbaşı öncesi artan içki talebini fırsata çevirmek isteyenler, insanların hayatıyla oynuyor. Merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilen sahte içkiler sebebiyle 10 Aralık’tan bu yana 60 kişi can verdi. Ölümlerin giderek artması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekipleri, “Zehir” operasyonunun ikincisini düzenledi.

Dün sabah “Zehir-2” operasyonu kapsamında 81 şehirdeki 563 adreste arama yapıldı. Baskınlarla bir taraftan sahte içkinin satışını engellemeyen çalışan KOM birimleri, buna bağlı ölüm vakalarını da mercek altına aldı. İstanbul ve İzmir’de iki kanun dışı imalathanede ölümlere sebep olan içkilerin üretildiğini belirledi. İki adreste altı bin litre etil alkol, beş bin etiket ve iki bin şişe aroma ele geçirildi, 12 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan sekizi tutuklandı. 

KARGOYLA SİPARİŞ 

Bu arada suç gruplarının, internet ve telefon yoluyla aldıkları siparişleri kargoyla gönderdikleri öğrenildi. Ardından kargo firmalarının verilerini incelemeye alan güvenlik güçleri, ülke genelinde adres tespiti yaptı. Bu imalathanelerden sahte içki satın alanları belirleyen ekipler, bu kişilere ulaşmak için harekete geçti. KOM birimleri, şu ana kadar ulaştığı kişilerin ellerindeki içkilere el koydu.

Öte yandan Zehir-1 ve Zehir-2 Operasyonları dâhilinde yaklaşık bin adrese baskın düzenlendi. Ekipler, 100’den fazla şüpheliyi de gözaltına aldı.

Emniyet’in çalışması sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...