Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarıkamış anma etkinliklerine hazır

Düzenleyen:
Sarıkamış anma etkinliklerine hazır

YAŞAM Haberleri

1. Dünya Savaşı’nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlatılan ve çok sayıda askerin Allahuekber ve Soğanlı dağları başta olmak üzere yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuklar nedeniyle şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı’na katılan Mehmetçiğin vatanını kurtarmak için gösterdiği azim ve kararlılık unutulmuyor.

22 Aralık 1914’te başlayıp 15 Ocak 1915’te sona eren ve son 140 yılın en acı olayları arasında gösterilen Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci yılında, harekâtın yapıldığı Kars’ın Sarıkamış ilçesi ve harekâtın başladığı nokta olan Erzurum başta olmak üzere yurdun birçok şehrinde anma etkinlikleri organize edilecek. Harekâtta şehit olanları anmak için Sarıkamış’ta her yıl ocak ayının ilk haftası düzenlenen yürüyüş ve etkinlikler 7-9 Ocak’ta gerçekleştirilecek. 

"MEHMETÇİĞİN KAHRAMANLIĞINA EŞSİZ BİR ÖRNEK"

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural “Normal şartlarda günlük 20 kilometre ilerlemesi gereken bir ordunun bütün gücüyle günlük 40 kilometre kadar ilerlemesi, düşman birlikleriyle mücadele içerisine girmesi, savaşması Mehmetçiğin kahramanlığına eşsiz bir örnektir” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...